Beste ouders


Volgende week maken we er een zeer sportieve week van op school.

Maandag, 27 september 2021, gaan we zwemmen. Vergeet je zwemgerief niet (denk ook aan een zwembrilletje) !


“Breng je sportclub naar school”: Sport Vlaanderen en MOEV roepen daarom alle scholen in Vlaanderen op om kinderen en leerkrachten naar school te laten komen in de outfit van hun favoriete sport/sportclub. Zo treden de leerlingen op als ambassadeur en kunnen ze hun sportclub in de kijker plaatsen. Deze actie vindt op onze school plaats op dinsdag 28 september 2021.


Op woensdag, 29 september 2021, gaat voor de leerlingen van de lagere school de scholencross door (meer informatie bij “Nieuws uit de lagere school”).
Die dag komen de leerlingen in een sportieve tenue naar school, die ze makkelijk over hun turnuniform kunnen aantrekken. Vergeet ook zeker geen drinkbus met water!


Op vrijdag 1 oktober 2021 hebben alle kleuters en leerlingen vrijaf. De juffen en meesters hebben die dag een pedagogische studiedag.

 

Nieuws uit de kleuterschool

Volgende week ruimen we onze dozen weer op om plaats te maken voor dieren. We gaan namelijk leren over de dieren van de dierentuin. Onze klas zal veranderen in een heus oerwoud, vol wilde dieren.

Dit thema zou niet geslaagd zijn, zonder een bezoekje aan de dierentuin. Dat gaan we dan ook doen op donderdag, 30 september. We vertrekken aan de school met de bus (samen met de leerlingen van het tweede leerjaar) en worden daar weer veilig afgezet om 15.45 u. Alle kleuters dragen aangepaste kledij (houd het weerbericht in de gaten). Iedereen brengt een handige rugzak mee met daarin een lunch, drankjes en een koek of fruitje. Kleuters, die af en toe nog een ‘ongelukje’ hebben, brengen ook reservekledij mee. Wie een abonnement heeft van de dierentuin mag dit afgeven aan een juf. We houden hiermee rekening op de onkostenafrekening. Voor de busritten komt €6,5 op de schoolfactuur, voor de inkom van de dierentuin is dit €12.

Cito-testen

We willen jullie al op de hoogte brengen van de cito-datums, zodat alle kleuters moeite kunnen doen om aanwezig te zijn op deze dagen.
Rode kleuters: 11 en 12 oktober 2021
Blauwe kleuters: 14 en 15 oktober 2021

 

Nieuws uit de lagere school

Elk jaar organiseert de sportraad i.s.m. het gemeentebestuur de "scholencross" in het park van Wijnegem. Alle leerlingen van het lager onderwijs in Wijnegem lopen die dag de longen uit hun lijf.

De scholencross gaat door op woensdag, 29 september 2021.

Er zijn wel wat wijzigingen aan de traditionele scholencross:

  • De klassen zullen niet meer allemaal tegelijk in het park zijn. Enkel de "lopende klas” zal met de juf op een voorziene plek in het park wachten, de opwarming doen en daarna lopen.
             Jongens   Meisjes

3e leerjaar 9.10 u.  9.20 u.

4e leerjaar 9.30 u.  9.40 u.

2e leerjaar 10.00 u. 10.10 u.

1e leerjaar 10.20 u. 10.30 u.

5e leerjaar 10.50 u. 11.00 u.

6e leerjaar 11.10 u. 11.20 u.

Na het lopen zal onmiddellijk de prijsuitreiking plaatsvinden

Toeschouwers zijn welkom om te supporteren en dit kan op de plek tussen de villa en het parcours. Wanneer er veel toeschouwers op hetzelfde moment aanwezig zijn, raden we aan om zoveel mogelijk de afstand van 1,5m te respecteren. Indien dit niet mogelijk is, vragen we om een mondmasker te dragen.

 

Het tweede leerjaar gaat op donderdag, 30 september 2021 naar de ZOO. De kosten voor bus (€6,5) en inkom (€12) worden via de schoolfactuur aangerekend. Wie een abonnement heeft, mag dit ‘s morgens aan de juf afgeven, dan komt de inkomprijs niet op de schoolfactuur.

We wensen de leerlingen van het internaat die op zaterdag, 2 oktober 2021, hun uitgestelde eerste communie doen, een hele fijne en mooie dag toe!

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem