Beste ouders


Op maandag 18 oktober 2021 komt de schoolfotograaf de jaarlijkse schoolfoto's maken.
Naast klasfoto’s, individuele foto's kunnen de kinderen ook op de foto met broer, zus, neef, nicht, .... Wie graag familiefoto’s laat maken, vult hier in wie samen op de foto mag.

Nog even dit... de fotograaf liet weten dat de achtergrond voor de individuele foto's en de familiefoto's muntgroen zal zijn.

 

Volgende week vinden er oudercontacten plaats n.a.v. het Herfstrapport en de CITO toetsen.
U heeft hiervoor een mailtje met een link om in te schrijven van de klasjuf van uw kind(eren) ontvangen. Gelieve ook uw SPAMfolder te checken, mocht u het mailtje niet dadelijk terugvinden.

 

Helpen jullie mee om onze school luizenvrij te krijgen?!  Kijk even naar dit filmpje om op een efficiënte manier aan de slag te gaan.

 

Volgende week donderdag 21.10 viert de gemeente Wijnegem de Wijnegemse feestdag 2110-dag , met een radio-uitzending en andere activiteiten. Als je wil, kan je je “Top 3 van liedjes” doorsturen naar het radiostation via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de facebookpagina van de gemeente Wijnegem. Misschien hoor je die dan wel op de radio-uitzending, die je kan volgen op 102.3mhz tussen 14 u. en 22 u.

 
 

Nieuws uit de kleuterschool

Met de kleuters trekken we volgende week het bos in. We gaan er leren over de natuur in de herfst. Om veel herfstschatten te verzamelen mag iedere kleuter een grote zak meebrengen. Al de gevonden herfstmaterialen nemen we dan mee naar de klas om er de verdere weken over te leren en mee te spelen. We zullen tijdens dit thema ook werken met prachtige prentenboeken maar... die blijven nog even verrassing !

 

Zoals jullie waarschijnlijk in de media vernamen is de periode van koala-testen begonnen. Ook onze rode kleuters zullen deze taalscreeningstest afleggen. Wanneer er daaruit blijkt dat een kind extra taalondersteuning nodig heeft, zullen we dit met de ouders communiceren.

 

Nieuws uit de lagere school

Onze leerlingen hebben al heel wat lessen geleerd en oefeningen in werkschriften gemaakt. Vanaf nu zullen er regelmatig werkboeken en werkschriften mee naar huis gegeven worden. Ze mogen die uit hun boekentas halen om thuis te bewaren.

Onze leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zullen volgende week meedoen aan de voorronde van de Vlaamse Junior STEM Olympiade. De STEM Olympiade wil jongeren hun technologisch talent laten ontdekken, de belangstelling voor technologie aanwakkeren,… Voor deze deelname zal er 2 euro op de schoolrekening komen.

 

Op vrijdag, 22 oktober 2021 is het "Dag van de jeugdbeweging" en mogen de leerlingen die in een jeugdbeweging zitten in hun uniform naar school komen.
Bij goed weer zullen er tijdens de middagpauze pleinspelen georganiseerd worden en op het einde van de dag krijgt iedere leerling in uniform een attentie, aangeboden door de jeugdraad.

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem