Beste ouders


Nog een weekje en dan zitten de eerste twee maanden van dit schooljaar er alweer op en kunnen we even uitblazen in de herfstvakantie.

Maandag, 25 oktober 2021, gaan we zwemmen. Vergeet je zwemgerief niet (denk ook aan een zwembrilletje) !

Op maandag 18 oktober 2021 zat de schoolraad voor het eerst samen dit schooljaar. Het verslag van deze vergadering vinden jullie terug op onze website.

Van 25 tot 29 oktober 2021 is het fietsweek op school en mogen alle kleuters en leerlingen hun fiets (en fietshelm) meebrengen. Meester Stefan zal tijdens de turnlessen hun fietsvaardigheden oefenen. Een fiets in goede staat is belangrijk voor je veiligheid. Wij gaan er deze week zeker extra aandacht aan geven, dus zorg ervoor dat de fiets die je meebrengt goed opgepompte banden heeft, remmen en lichten die werken, een bel,...!

In het kader van de fietsweek lijkt het ons wel een fijn idee om Wijnegem als fietsgemeente in de kijker te zetten. Dat kan via volgende enquête: "stem je favoriete Fietsgemeente naar de top!"

Nieuws uit de lagere school

De leerlingen van het tweede leerjaar zijn de maaltafels aan het leren in de klas en om die thuis te kunnen oefenen hebben ze een klein doosje nodig om de maaltafelkaartjes in te bewaren.

 

Op woensdag, 27 oktober 2021, gaan de leerlingen van het vijfde leerjaar op Herfstwandeling in het Rivierenhof. Zij doen aangepaste kledij en schoeisel aan en brengen hun fiets mee. We zijn nog op zoek naar iemand die, samen met de juf, de kinderen bij de fietstocht kan begeleiden om 9u. naar het Rivierenhof en/of om 11u. terug naar school. Heeft u tijd en zin om mee te rijden, dan mag u dit altijd even laten weten aan juf Stephanie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Vrijdag 29 oktober 2021 krijgen de leerlingen van de lagere school dan ook hun “Herfstrapport” mee naar huis.


Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem