Beste ouders


Maandag, 8 november 2021, gaan we zwemmen. Vergeet je zwemgerief niet (denk ook aan een zwembrilletje) !

Na de vakantie starten we dadelijk met een korte week, want het is vrijaf voor de kleuters en leerlingen op donderdag 11 november 2021 (Wapenstilstand) en vrijdag 12 november 2021 (facultatieve verlofdag).
De volgende nieuwsbrief komt dan ook uitzonderlijk op woensdag 10 november 2021.
In de vakantie zullen jullie geen nieuwsbrief ontvangen.

Zoals jullie van het oudercomité gewend zijn, organiseren zij dit jaar opnieuw hun:
Mandarijn - Speculaas – MarsepeinSLAG!


Voor 5 euro krijg je:
1 ruime kilogram mandarijntjes
of 250 gram marsepein 50/50
of 4 speculaasjes van +/-15cm gebakken door de Wijnegemse bakker Pane&Picasso.
Klinkt heerlijk, niet?

Bestellen kan via dit online formulier. In de boekentas van uw kind(eren) zullen morgen ook strooibriefjes meegegeven worden.
De bestellingen kunnen geplaatst worden tot vrijdag 19/11/2021 en komen mee naar huis op vrijdag 3/12/2021. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt u per mail een overzicht en een uitnodiging tot betaling.
Alvast op voorhand bedankt voor al jullie bestellingen!

Onze school doet mee aan het project “Helm Op Fluo Top!” Alle kinderen krijgen een spaarkaart, die we bewaren in de klas. We delen stickers uit aan wie in fluohesje naar school komt en een extra sticker voor wie met de fiets komt en hierbij een fietshelm draagt.


Meer informatie vinden jullie in bijgevoegde brief.

 

Nieuws uit de kleuterschool

We hebben onze eerste periode alweer achter de rug. Onze kleuters hebben veel geleerd en gespeeld. Ze verdienen nu een heerlijk vakantieweekje.

 

Na de herfstvakantie vertrekken we met alle kleuters naar de ruimte. We leren over de aarde, de maan, de zon en alle andere planeten. We spelen met raketten en ruimtemannetjes. We ontwerpen een ruimtepak. Kortom, we zullen een tijdje 'in hogere sferen' doorbrengen.

 

 

Nieuws uit de lagere school

De turnzakjes worden morgen mee naar huis gegeven, zodat de sportkleren gewassen kunnen worden. Vergeet na de vakantie rapport en turnzak niet mee terug te brengen!

Nu het weer weer kouder wordt, wordt er na de vakantie ’s middags warm water uitgedeeld in de refter. Wie wil kan een theezakje of een oplossoepje of -chocomelk (enkel poedertjes, geen pasta's of noodles) meebrengen in een zakje. De leerlingen brengen hiervoor ook zelf een beker en lepeltje mee.

Het was deze week al in het nieuws: Na de vakantie is er binnen terug mondmaskerplicht in het vijfde en zesde leerjaar wanneer er onvoldoende afstand kan gehouden worden. Om het voor de leerlingen aangenaam en veilig te houden, vragen we om een reservemondmasker mee te geven in een (afsluitbaar) plastic zakje, zodat zij in de namiddag als het nodig zou zijn, een vers mondmasker kunnen opzetten en een herbruikbaar mondmasker in het zakje terug naar huis kunnen meenemen om te wassen.

Nog eventjes ter herinnering:

Voor de knutsellessen verzamelen de leerlingen van het eerste en het zesde leerjaar gedroogde (platte) bladeren en brengen die mee na de herfstvakantie. Als je bladeren gevonden hebt, bewaar je deze tussen een dik boek om ze plat te maken.

De leerlingen van het zesde leerjaar hebben ook een tiental takjes/houten stokjes van 20 cm nodig (ook na de herfstvakantie).

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem