Beste ouders

 

Maandag, 22 november 2021, gaan we zwemmen. Vergeet je zwemgerief niet (denk ook aan een zwembrilletje) !

In oktober hebben we op school foto's van uw kind gemaakt. Vrijdag krijgt uw kind een brief mee met een code om online de schoolfoto’s te bekijken en bestellen. Als u bestelt vóór 3 december 2021 worden de foto's voor de kerstvakantie op school geleverd en betaalt u hiervoor GEEN verzendkosten.

Nog enkele weken en dan staan de feestdagen weer voor de deur. Naar aloude traditie willen we we elkaar dan het beste wensen met een zelf geschreven nieuwjaarsbrief. Op school kunnen 3 brieven in de klas worden voorbereid. Wil je graag meer nieuwjaars-brieven? Dan kan je blanco exemplaren aanschaffen. Een nieuwjaarsbrief kost 0,80 euro en deze onkosten komen op de schoolrekening. Via deze link kan je, geheel vrijblijvend, de brieven voor je kind(eren) bestellen. Graag je bestelling(en) vóór donderdag 2/12/2021 doorgeven.


In België gooit elk individu gemiddeld 1,5 kg afval per dag weg. Door ons afval te verminderen, zou onze impact op het milieu, op natuurlijke hulpbronnen en op de CO2-uitstoot dalen. Ook wij kunnen in het dagelijks leven zorgen voor heel wat minder tot zelfs geen afval. Op vrijdag 26 november 2021 doen we mee met de GoodPlanet Challenges: Zero afval. We laten alle onnodige verpakkingen achterwege en vermijden zoveel mogelijk wegwerpplastic.

Ik breng mijn lunch en drankje mee in een brooddoos en drinkfles. Zo vermijd ik wegwerpplastic. Gebruik je al dagelijks jouw brooddoos en drinkbus? Proficiat! Pimp dan jouw brooddoos en/of drinkfles voor één dag.”

Dit klein gebaar, vormt een groot gebaar voor onze planeet. Zeker als we dit allemaal samen doen. Daarom kijken wij er naar uit om samen met meer dan 500 andere scholen deel te nemen aan deze belangrijke uitdaging.

 

 voorleesweek2021

Wij doen mee!

Elke dag gaan de juffen en meester een kwartiertje voorlezen… in een andere klas!

 

Nieuws uit de kleuterschool

Onze kleuters verblijven nu al enige tijd in de ruimte. Ze ontdekken er nog steeds nieuwe dingen, waardoor ze nog even ruimtevaarder blijven. Toch kijken we al met een nieuwsgierige blik naar het volgende thema. Spiekpietje heeft namelijk al een plekje in onze klas gevonden. Telkens zit hij ons vanuit een ander plekje te begluren. We vragen daarom nu al om op zoek te gaan naar een hele oude grote schoen van papa, mama, opa, .... We willen daarmee knutselen. (Je krijgt hem dus NIET bruikbaar terug.)

Nieuws uit de lagere school

Voor de de leerlingen van het eerste leerjaar:

Plantdag in het park op 24 november 2021

Beste ouders,

Vorig jaar werd er in het park van onze gemeente een dunningskap uitgevoerd om het bos gezond te houden. Nu de grond een jaar

gerust heeft, is het tijd om nieuwe bomen te planten en zo aan een park voor de volgende generaties te werken.

Het lokaal bestuur wil hier een feestelijk moment van maken en nodigt van elke lagere school in Wijnegem een klas uit het eerste leerjaar uit om de 500 nieuwe bomen mee te planten, waaronder de klas van jouw zoon of dochter.

Praktisch:

Op woensdag 24 november gaat de klas tussen 10 en 11 uur mee jonge boompjes planten onder begeleiding van de gemeentelijke dienst werken en groen. Materialen zoals schopjes en handschoenen zijn voorzien.

Voorzie die dag voor je zoon of dochter:
- Warme kleding die vuil mag worden.
- Laarzen of stevige schoenen die goed bestand zijn tegen modder.
- Tuinhandschoenen, als je zoon of dochter die heeft. (Niet verplicht, wel handig.)

 


Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem