Beste ouders

 

Mogelijk hebben jullie al vernomen dat er opnieuw een klas voor een groot deel in quarantaine moest gaan. De vraag rijst waarom enkel de leerlingen van het internaat en niet de externe leerlingen in quarantaine moeten gaan, terwijl zij toch samen in de klas zitten.

Dit heeft alles te maken met het verschil in regels wat betreft de quarantaine. Voor het internaat geldt de regel dat een leefgroep in quarantaine moet bij 1 besmetting. Voor scholen is de regel dat een klas een week in quarantaine moet bij de 3de besmetting.

We blijven elke dag alles van heel nabij opvolgen en monitoren. Elke situatie wordt met de crisiscel van de gemeente en het schoolbestuur bekeken. We brengen eveneens de crisiscel van de gemeente op de hoogte van de bezorgdheden van ouders en van het personeel.
Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen en beslissingen.

 

Maandag, 6 december 2021, gaan we zwemmen. Vergeet je zwemgerief niet (denk ook aan een zwembrilletje) !

 

Deze week vindt u de schoolrekeningen van de uitstappen, eventueel aangekocht turngerief en de abonnementen voor middagtoezicht in de boekentas van uw zoon of dochter. Mogelijk brengt uw zoon of dochter meer dan één factuur mee. Dit komt omdat de (aparte) factuur van middagtoezicht recht geeft op een attest voor belastingaftrek. Gelieve deze zeker te betalen voor 31 december 2021, want anders wordt deze kinderopvang niet op het fiscaal attest vermeld.

Elke factuur heeft een aparte gestructureerde mededeling, graag deze zeker gebruiken bij de betaling.

  

 

Is er iets gezelligers dan op een koude winteravond samen een verhaal te lezen, te knutselen, spelletjes te spelen …?
De wintervakantieboeken zijn leuke en leerrijke doeboeken van Uitgeverij Averbode en bevatten toffe verhalen, spellen, knutselwerkjes, raadsels ... perfect voor twee weken winterpret én een supertof kerstcadeau!
Per stuk kosten ze slechts 7,95 euro. Er is voor elke leeftijd een aangepaste versie. En ze worden gratis thuis geleverd! Bestel ze eenvoudig online via de webshop: www.uitgeverijaverbode.be/kerstcadeau

 

 

Nieuws uit de kleuterschool

We hebben ons heel goed voorbereid op de komst van Sinterklaas. We knutselden mooie stoomboten. We zongen sinterklaasliedjes. We kropen met pakjes in de schoorsteen. We oefenden in de poppenkamer om onze schoenen klaar te zetten.... We zetten onze klasschoen en hopen we dat we de volgende ochtend verrast zullen worden met speelgoed en snoepgoed. Spannend !

Volgende week kunnen we dan spelen (en leren) met ons nieuw materiaal. We gaan ook nog eventjes door met het leren over schoenen. Onze rode kleuters krijgen namelijk een moeilijke uitdaging voorgeschoteld. Wie lukt het om een schoen met echte veters te knopen? Wie verdient er een veterdiploma ?

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem