Beste ouders

 

Door de verlengde kerstvakantie ontvangen jullie vandaag de laatste nieuwsbrief van 2021.

We zijn blij dat we in schoonheid kunnen afsluiten en de meeste kinderen terug uit quarantaine samen in de klas zitten.

Wij wensen iedereen

gezellige eindejaarsfeesten

en zien jullie graag terug in 2022!

 

Nieuws uit de kleuterschool

Onze kleuters hebben een hele trimester hard gewerkt. Dat merk je aan hun goed gevulde heen-en weertassen. Deze tassen verwachten we leeg weer terug in school. Nu verdienen ze allemaal een deugddoende kerstvakantie, vol met leuke (veilige) feestjes en geschenkjes.

Na de vakantie leren we over en werken we met stenen. Kleuters die in de vakantie ergens een mooie steen vinden, mogen die zeker mee naar school brengen. De stenen mogen in allerlei vormen en materialen zijn. Edelstenen, kiezelstenen, bouwstenen, klinkers en kasseien. Alle stenen zijn welkom voor ons 'stenen tijdperk'.

 

 

 

Nieuws uit de lagere school

Op vrijdag 21 januari 2022 krijgt uw zoon of dochter het winterrapport mee naar huis. Op de jaarplanning stond op vrijdag 14 januari 2022 het oudercontact gepland. Gezien de huidige situatie kunnen we geen oudercontacten op school doen, maar zal dit digitaal doorgaan via ZOOM. Om de digitale oudercontacten op een comfortabele manier te kunnen doen, hebben we de datum dan ook aangepast naar donderdag 20 januari 2022.
Tijdens dit
oudercontact op donderdag 20 januari 2022 krijgt u de gelegenheid om een tiental minuten met de klasjuf over de evolutie van uw zoon of dochter te praten.
U ontvangt deze week nog een mailtje met een klaslink om u in te schrijven.Gelieve in het klasformulier ALLE mogelijkheden, die voor u passen, aan te duiden. Dit kan t.e.m. maandag 10 januari 2022. De klasjuf probeert hiermee zoveel mogelijk rekening te houden bij het opmaken van een planning voor de ganse klas. Het correcte uur en de link voor het digitale oudercontact zullen u ten laatste per mail meegedeeld worden op vrijdag 14 januari 2022.

Het gemeentelijk zwembad sluit deze zomer zijn deuren. We zoeken een andere locatie voor onze zwemlessen vanaf volgend schooljaar. Om dit uit te testen, gaan de leerlingen van het vierde leerjaar op donderdag 13 januari 2022 proefzwemmen in Sportoase Brasschaat. Vergeet je zwemgerief (en zwembrilletje) niet!

Op donderdag 13 januari 2022 zullen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar op school ondergedompeld worden in een workshop als voorbereiding op hun bezoek in de Elisabethzaal voor de voorstelling “Repelsteel” door Antwerp Symphony Orchestra.


De protocollen maken dat we tot einde januari best nog geen groepen mengen. Vandaar dat de uitgestelde sessies van de Sportsnack “Heldenklas” nog niet dadelijk na de kerstvakantie terug opstarten. Van zodra er hierover meer duidelijkheid is, ontvangt u
hiervoor opnieuw een mailtje.

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem