Beste ouders

Nieuws uit de kleuterschool 

Nu onze kleuters veel over stenen weten, hebben ze ook ontdekt hoe een huis gebouwd kan worden. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken aan een huis, behalve de muren. Welke kamers bevinden zich allemaal binnen? Wat doen we daar? Waar slapen we? Waar eten we? ... En hoe zit dat op een schip? Heeft een schip ook veel kamers? Is er ook een zolder? We willen de volgende weken alles te weten komen over onze woonplaats. Kleuters mogen daarom een foto van hun huis/schip meenemen. Er mogen zowel foto's van de buitenkant als van de kamers binnen meegenomen worden.

We gaan de huizen in de Kasteellei eens grondig bekijken. Om een schip te kunnen bekijken doen we een oproep aan onze schippers. Als je op wandelafstand van de school ligt aangemeerd, willen we ook eens graag een schip komen bekijken. Wil iemand laten weten wanneer dat eventueel mogelijk is?

Oudercontact gele kleuters
Voor onze jongste kleuters zal er een mail komen waarop u uitgenodigd wordt voor een oudercontact op vrijdag 28 januari 2022. Gelieve een uur te kiezen om zo een afspraak te bevestigen, dan vertellen we jullie graag hoe uw kleine kleuter evolueert in de klas.

 

Nieuws uit de lagere school

Maandag 24 januari 2022 gaat het zesde leerjaar in de voormiddag met de fiets naar het CLB in Wijnegem voor het medisch onderzoek.

Donderdag 27 januari 2022 gaat het vierde leerjaar nogmaals PROEFZWEMMEN in Sportoase Brasschaat om uit te zoeken hoe we volgend schooljaar daar het schoolzwemmen kunnen inrichten.
Het zal zeker niet op dezelfde manier zijn als in het vertrouwde zwembad in Wijnegem.

In het zwembad van Brasschaat wordt gevraagd om uitsluitend
aanpassende zwemkledij te dragen. Hieronder verstaan zij: een aansluitende zwembroek, exclusief ontworpen om te zwemmen, een badpak of bikini.


Andere vormen van kledij worden niet toegelaten om hygi├źnische, veiligheids- en/of ecologische redenen. Volgende lijst is niet limitatief: zwemshort, T-shirts, kleedjes, rokjes, ondergoed, boerkini, fietsbroek, wetsuit, ...

Verder wordt geen enkele vorm van hoofddeksel toegelaten in het zwembad, met uitzondering van een badmuts. Een badmuts is verplicht voor clubs en scholen omwille van functionele en toezichtredenen (herkenbaarheid). Deze badmutsen moeten we aankopen bij het zwembad, dus u hoeft hier niet zelf voor te zorgen. De badmutsen zullen door de school betaald worden.

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem