Beste ouders

 

Net voor de vakantie staat “CARNAVAL” op het programma. Na een lange periode van vele quarantainemomenten en beperkingen in leuke festiviteiten, willen we er die dag
"een lap op geven"! Op
vrijdag 25 februari 2022 mogen alle kleuters én leerlingen van de lagere school heel de dag in hun mooiste carnavalskostuum naar school komen.
Confetti, spuitbussen met slingers, wapens … laten we thuis.
In de voormiddag staan er de gebruikelijke lessen op het programma, afgewisseld met lekkere poffertjes en in de namiddag trekken we er met de hele school op uit om er een feestelijk moment van te maken.

We blijven ook na de vakantie inzetten op goede verluchting. Hierdoor staan ramen en deuren vaak open. Willen jullie alsjeblieft jullie kinderen zeker een warme trui blijven
meegeven, ook al komen er momenten aan dat het al wat warmer wordt.

Nieuws uit de kleuterschool 

Op woensdag 23 februari heeft de gemeente allerlei materialen in de sporthal ter beschikking gesteld en staan de jaarlijkse kleutersportdagen gepland.

Volgende week laten we de sprookjes achter ons tenzij er iemand is die verkleed wil gaan in een sprookjesfiguur. We dompelen ons namelijk een hele week onder in de carnavalssfeer. We leren over verkleden, stoeten, feesten en dansen. Op vrijdag is het dan een hele dag feest. Al onze kleuters mogen verkleed naar school komen. In de voormiddag doen we carnavalsactiviteiten in de kleuterklas. Na de middag vieren we feest met de hele school. Het wordt een supertoffe afsluiter voor een weekje vakantie!

cito-testen

Na de vakantie is het weeral bijna tijd voor de cito-testen van onze blauwe en rode kleuters. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart leggen onze rode kleuters hun testen af. Op donderdag 17 en vrijdag 18 maart is het de beurt aan onze blauwe kleuters. We melden deze data reeds, zodat iedereen moeite kan doen om aanwezig te zijn. 

Nieuws uit de lagere school

Vanaf maandag 21 februari 2022 gaat onze school naar fase oranje van de onderwijsbarometer. Dan vervalt op school de mondmaskerplicht voor alle leerlingen van de lagere school (ook voor wie al 12 jaar is).


De leerlingen van het
zesde leerjaar gaan dinsdag 22 februari 2022 een hele dag op uitstap naar het Rivierenhof "Kaas maken". Voor deze activiteit komt er 2 euro op de schoolrekening. Zij brengen een lunchpakket, tussendoortje en een drinkbus mee. Ze gaan er naartoe met de fiets. Kijken jullie even mee of hun fiets in orde is? Vergeet geen helm en fluo-vestje.

Deze week zijn de leerlingen van het derde en vierde leerjaar aan de beurt voor een uitstap naar de boerderij Mikerf op donderdag 24 februari 2022. Ook zij gaan er choco maken! Aangepaste kledij is aangeraden en vergeet ook geen rugzakje met een drinkbus, een tussendoortje en een lunchpakket. Voor deze uitstap komt er 16 euro op de schoolrekening.

Donderdag 24 februari 2022 gaat uitzonderlijk het zesde leerjaar PROEFZWEMMEN in Sportoase Brasschaat, want het vierde leerjaar is op uitstap. Denk aan aanpassende zwemkledij (meer info in nieuwsbrief 18 van 20 januari 2022)!

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem