Beste ouders en kinderen


Beelden van de oorlog in Oekraïne zijn alomtegenwoordig. Als school hebben we geen aparte actie gepland, maar willen we mensen in nood helpen, dichtbij huis en wereldwijd. Dit doen we o.a. via het Rode Kruis.
Willen jullie toch graag een financiële bijdrage doen, dan kan dat via
“Salesiaanse wereld steunt Oekraïne, ook jij kan helpen.” of “We helpen Oekraïne” .

 

Op dinsdag 22 maart 2022 is het Wereldwaterdag@school.

Die dag willen we aandacht besteden aan hoe zorgzaam omgaan met al het water dat we verbruiken. We zetten het handen wassen in de kijker: draai tijdig het kraantje dicht, dan gaat er minder water verloren!

 

In de boekentas van sommige leerlingen zit een overzichtje van nog openstaande schoolrekeningen. Bij deze willen we vragen om dit spoedig in orde te brengen a.u.b.
Indien het bedrag inmiddels is overgemaakt, kunt u dit overzicht uiteraard als niet meegegeven beschouwen.

 

Nieuws uit de kleuterschool 

Volgende week maandag, 21 maart 2022, gaan onze rode kleuters schaatsen. We mogen allerlei spelletjes spelen op het ijs van de schaatsbaan in Herentals. We krijgen ook de kans om met echte schaatsen aan de voeten enkele oefeningen te doen op het ijs. Hopelijk zijn er niet te veel valpartijen. Hiervoor brengen al onze oudste kleuters handschoenen mee. Een warme jas zal ook geen overbodige luxe zijn. Voor deze activiteit komt er 5 euro op de schoolfactuur.

We starten aan ons laatste thema voor de paasvakantie. We zullen het hebben over 'nieuw leven'. Wat kan er allemaal groeien uit een ei ? Welke jonge diertjes worden er geboren ? Hoe noemen we deze jonge diertjes? Is er ook nieuw leven in de tuin? Welke vroege bloemetjes vinden we reeds in onze schoolomgeving ? Al dat nieuwe, jonge leven wordt hopelijk overgoten met een prachtig lentezonnetje.

 

Nieuws uit de lagere school

Donderdag 24 maart 2022 gaat het vierde leerjaar voor de laatste keer PROEFZWEMMEN in Sportoase Brasschaat. Denk aan aanpassende zwemkledij!

Op vrijdag 1 april 2022 krijgt uw zoon of dochter het lenterapport mee naar huis. We organiseren een vrijblijvend oudercontact op vrijdag 25 maart 2022. Als u vragen hebt over het functioneren van uw kind op school, kunt u via de link van de klas hieronder een gesprek aanvragen tussen 15 en 18 uur. Het oudercontact zal terug op school doorgaan bij de juf in de klas.

Graag ten laatste op maandag 21 maart 2022 de link invullen, zodat de juf u per mail op dinsdag een juist tijdstip voor het oudercontact kan bezorgen.

 

Oudercontact eerste leerjaar

Oudercontact tweede leerjaar

Oudercontact derde leerjaar

Oudercontact vierde leerjaar

Oudercontact vijfde leerjaar

Oudercontact zesde leerjaar

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem