Beste ouders en kinderen


De laatste week van het tweede trimester staat al voor de deur!

Maandag 28 maart 2022 gaan we zwemmen. Vergeet je zwemgerief (en zwembrilletje) niet!


Wie MILKA-zakken besteld heeft, kan die op
vrijdag 1 april 2022 vanaf 14 uur op de speelplaats komen ophalen.

Daarnaast vinden jullie op dat ogenblik ook de verloren voorwerpen op tafels op de speelplaats. Komen jullie zeker eens kijken als jullie iets missen! Nadien zouden we de overgebleven spullen willen schenken aan een goed doel.Tijdens het infomoment in september hebben we de digisprong aan jullie toegelicht.
We kregen van de overheid middelen om onze ICT infrastructuur uit te bouwen en toestellen aan te kopen. Hiermee hebben we al een aantal chromebooks aangekocht, maar we komen echter niet zover als gehoopt om alle klassen van een redelijk aantal te voorzien. Daarom willen we samen met de leerlingen een inspanning doen tijdens de jaarlijkse
sponsorloop op vrijdag, 22 april 2022 van 13 u. tot 15 u om deze middelen nog wat aan te spijzen.
De kleuters en leerlingen van de lagere school zullen zich inzetten om verschillende toeren te lopen of wandelen. De kleuters en leerlingen kunnen zich hiervoor laten sponsoren op de sponsorkaart die ze vrijdag mee naar huis brengen.
Dankzij de versoepelde maatregelen mogen er dit jaar terug
toeschouwers aanwezig zijn tijdens de sponsorloop om onze kinderen aan te moedigen.

Op maandag 28 maart 2022 kunnen kleuters en leerlingen hun sponsorkaart en het geld ervan al tussentijds afgeven.


 

Met trots kondigt het oudercomité hun tweede editie van de Don Bosco quiz aan.
Durven jullie weer de strijd aan te gaan?

Stel je ideale team samen (maximum 6 personen) en meld je aan via: https://forms.gle/p2nsneXD7JzXwS4K8

quizdonbosco

 

 

Nieuws uit de kleuterschool 

Volgende week werken we verder rond jong leven. We blijven in de natuur op zoek gaan naar jonge dieren, nieuwe planten, mooie bloesems, allerlei voorjaarsbloemen,...

Voor onze rode kleuters komt er een extra uitdaging aan. We gaan leren hoe je schoenen met veters moet strikken. Tegenwoordig maken de ritsen, de velcro, de knoopjes het veel gemakkelijker om schoenen te sluiten. Toch vinden we het belangrijk dat ze de aloude techniek van veters knopen onder de knie krijgen. Wie gaat er met een veterdiploma naar huis ?

Donderdag komen onze kleuters weer thuis met hun grote heen-en weertas. De werkjes van de voorbije trimester kunnen dan uitgebreid bewonderd worden en een leuke bewaarplek krijgen. De lege tassen verwachten we terug op school voor de volgende keer. Wie zijn tas nog niet meebracht, moet daar dringend werk van maken !

 

Nieuws uit de lagere school

Tijdens de zomervakantie zou de gemeente een zomerschool willen organiseren.
Wat is dit nu juist? In een zomerschool krijgen leerlingen van het lager onderwijs tijdens de maanden juli en/of augustus gedurende minstens 10 dagen (of 20 halve dagen) een leertraject op maat, gekoppeld aan sport en spel. Het aanbod van de zomerscholen is gratis.

Via deze link kunnen jullie aangeven of jullie al dan niet interesse hebben om jullie kind(eren) voor dit project aan te melden. Na de paasvakantie geven wij deze informatie door aan de gemeente die verder de regie in handen heeft van de zomerschool.

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem