Beste ouders en kinderen

De paasvakantie staat voor de deur, even tijd om te ontspannen!
Na de paasvakantie maken we er nog een boeiend derde trimester van.
We zetten een aantal activiteiten in de kijker:

vrijdag, 22 april 2022: sponsorloop & quiz
zondag, 22 mei 2022: schoolfeest
30 mei t.e.m. 3 juni 2022: bosklassen L5 en L6

De data voor de schoolreizen volgen later.

Tijdens het laatste trimester beginnen we ook al plannen te maken voor volgend schooljaar!
Om onze schoolwerking goed te organiseren, willen we bij deze dan ook vragen om via volgende link aan te geven of uw zoon of dochter ook volgend schooljaar bij ons zal schoollopen. Deze bevraging is niet nodig voor de leerlingen van het zesde leerjaar.

Op vrijdag, 22 april 2022 staat van 13 u. tot 15 u. de sponsorloop op het programma. De kleuters en leerlingen van de lagere school zullen zich inzetten om verschillende toeren te lopen of wandelen. Leerlingen en kleuters kunnen tijdens de paasvakantie naar sponsors zoeken en geven dan dinsdag 19 april 2022 hun sponsorkaart en het geld af bij de klasleraar. Met de verzamelde centjes breiden we onze ICT-materialen voor kleuters en lagere school verder uit. Sommige leerlingen gaven al wat sponsorcentjes af. Dank je wel voor die bijdrage! Zij kregen hun sponsorkaart terug mee om eventueel ook nog in de vakantie sponsors te zoeken. Wie graag een extra sponsorkaart vult, kan er nog eentje vinden bij deze brief.

Op vrijdag, 22 april 2022, hebben we ook een avondactiviteit op school… de quiz van het oudercomité! Zin om mee te doen? Stel dan je ideale team samen (maximum 6 personen) en meld je aan via: https://forms.gle/p2nsneXD7JzXwS4K8

Zondag, 22 mei 2022, een dag om naar uit te kijken, want na 2 jaar uitstel wegens corona organiseren we dan terug een schoolfeest volgens de “oude” formule. De kinderen treden op, er zijn eet- en drankkraampjes en allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Dit jaar zetten we de poorten open van ons ”Festival” – schoolfeest.

 

 

Nieuws uit de kleuterschool 

Het tweede trimester zit erop. Al onze werkjes zijn weer mee naar huis gegeven in onze heen-en weertas. Bewonder, samen met je kleuter, al deze mooie prestaties. De tassen verwachten we terug op school.

Onze voorraad papieren zakdoekjes raakt op. Iedereen mag nog eens een doosje wegwerpzakdoekjes meebrengen, zodat we steeds met propere neuzen in de klas kunnen zitten.

Na de vakantie gaan we leren over de insecten en vlinders in de lente. Vinden we de kriebelbeestjes altijd vervelend? Zijn de bijen echt gevaarlijk ? Wat is het nut van deze beestjes ? We leren het allemaal in de eerste weken na Pasen. En ... zouden de paasklokken over de school gevlogen zijn of vinden we vijgen na Pasen?

Onze kleuters schilderen heel graag, maar onze stapel iets dikker A3 papier is helemaal op. Heb je nog zulke papieren liggen en wil je er graag vanaf … je doet er ons een groot plezier mee!

 

 

Nieuws uit de lagere school

Na de vakantie staan er nog enkele zwembeurten gepland. Van die momenten willen we gebruik maken om de leerlingen die willen, de kans te geven om een zwembrevet te halen.
Wie voor een brevet wil zwemmen, brengt na de vakantie het briefje mee terug, samen met 1 euro voor het brevetkaartje.

Eind mei vertrekken de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar op bosklassen naar Heibrand. Vrijdag brengen ze een brief met wat info mee, gelieve deze na de vakantie ingevuld terug te bezorgen a.u.b.

Na de paasvakantie zullen we in de refter geen warm water meer uitschenken. Breng zeker een koud drankje mee voor bij de boterhammen.

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem