Beste ouders en kinderen

Vorige vrijdag was het een ideaal loopweertje en de sfeer zat goed…

de sponsorloop in cijfers:

  • Er werden 1958 toeren gelopen of gewandeld.
    Proficiat aan alle sportievelingen!

  • De sponsorloop bracht 1907 euro op voor de uitbreiding van het ICT-materiaal.
    Dank je wel, sponsors, voor deze financiële bijdrage!

  • Het vijfde leerjaar liep gemiddeld het meeste rondjes per leerling, dat waren er 20,7.
    Bravo voor deze prestatie!


Op dinsdag 3 mei 2022 is het sportdag. De leerlingen en oudste kleuters gaan in een doorschuifsysteem allerlei sporten beoefenen. Ook voor de jongste kleuters staat er heel wat sportiefs op de planning.
Iedereen brengt die dag een fiets mee en draagt sportieve kledij. In een rugzakje steken de kinderen een drinkbus gevuld met water en turnpantoffels of sportschoenen voor binnen (kijk nog eens na of je schoenmaat klopt!) .


Nog twee maanden en dan staat de grote vakantie voor de deur. Willen de kinderen op een prettige en tegelijk ook leerrijke manier bezig zijn tijdens de zomermaanden? Dan zijn de vakantieblaadjes misschien wel iets voor hen! Meer info vinden jullie op het bijgevoegd formuliertje.

 

Nieuws uit de kleuterschool 

Volgende week gaan we leren over gezond eten. We proeven verschillende soorten fruit en maken van lekkere groenten een heerlijke soep. Daarom mogen alle kleuters een stukje fruit en een soort groente meebrengen naar school. We zullen veel extra vitamientjes binnen krijgen!
 

Nieuws uit de lagere school

Op woensdag 11 mei 2022 staat het grote fietsexamen gepland. Om de route al eens te oefenen, hebben de leerlingen van het zesde leerjaar volgende week hun fiets op school nodig.
We zoeken nog een vrijwilliger om die voormiddag langs het parcours een controlepost te bemannen. Heeft u hier tijd en zin in, laat het gerust via een mailtje weten.

Voor de knutsellessen in het zesde leerjaar hebben de leerlingen op 9 mei 2022 een lege glazen pot (afgewassen, zonder etiket) nodig en na de bosklassen een schoendoos.

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem