Beste ouders en kinderen

Maandag 9 mei 2022 gaan we zwemmen. Vergeet je zwemgerief niet (denk ook aan een zwembrilletje)! Ook deze zwembeurt kan er nog gezwommen worden om een zwembrevet te halen.

In 2022 vieren de Zusters van Don Bosco het 150-jarige bestaan van hun congregatie. Dat dit jubileum niet onopgemerkt voorbij zal gaan, is duidelijk, want er worden verschillende initiatieven en activiteiten georganiseerd. In maart werden de zusters van het rusthuis al eens in de watten gelegd door een aantal leerlingen van het zevende jaar Thuis- en Bejaardenzorg uit Don Bosco Groenveld.
13 mei is de feestdag van Maria Mazzarello, de eerste zuster van Don Bosco, en dit willen de zusters graag met ons vieren. Zij trakteren iedereen van onze school op iets lekkers op vrijdag 13 mei 2022 vanaf 14.15 uur op de speelplaats van de school. Ook mama’s en papa’s zijn welkom!

Nog wat aanvullingen voor de kalender:poster schoolfeest3


schoolreizen

16 juni 2022: kleuterschool

21 juni 2022: derde, vierde, vijfde, zesde leerjaar

23 juni 2022: eerste en tweede leerjaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws uit de kleuterschool 

Gezonde voeding is erg lekker! Dat hebben onze kleuters al aan den lijve kunnen ondervinden. Ze maakten een overheerlijke fruitsla, die zeer enthousiast verorberd werd. Van de overschot appeltjes die we op donderdag kregen, maakten we een lekker appelmoesje. Vrijdag is het de beurt aan onze groentesoep. Welke is de lekkerste ? De soep waarin we de stukjes groenten kunnen herkennen of valt de soep, die we door de mixer haalde, meer in de smaak ?
Volgende week komt het gezonde ontbijt aan bod. We vragen daarom op dinsdag 10 mei thuis niet te ontbijten. Iedere kleuter mag zijn dagelijks ontbijt mee naar school brengen. We maken er in de klas dan een gezellig eetfestijn van.

Schoolfeest
We willen al een oproep doen i.v.m. het schoolfeest. Voor het optreden van onze groene kleuters hoeven we niets te vragen. Wij zorgen zelf voor de juiste kledij.
De gele kleuters krijgen nog een persoonlijk briefje met daarin wat ze nodig hebben.
De jongens van de blauwe en rode kleuters mogen zorgen voor een wit t-shirt, een jeansbroek, jeanssalopette of overalletje en laarzen. Ze mogen ook (als ze dit bezitten) een klein grasmachientje meebrengen naar school.
De rode en blauwe meisjes mogen zorgen voor een regenboogkleedje van K3. Wie dit niet bezit moet er geen gaan kopen ! (Probeer dan wel even rond te horen in je familie en vriendenkring)
Wij proberen ook aan een aantal exemplaren te geraken.


 

Nieuws uit de lagere school

Er staat heel wat op de planning voor het zesde leerjaar:

  • Op woensdag 11 mei 2022 staat het grote fietsexamen op de kalender.
    Zorg ervoor dat je fiets in uitstekende staat is voor de proef die dag.

  • Op donderdag 12 mei 2022 gaan zij in de namiddag op uitstap naar het Rivierenhof voor “Natuurschatten van vroeger en nu". Iedereen brengt een lunchpakket en zijn fiets mee.

  • Voor de knutselles op maandag 9 mei 2022 hebben de leerlingen een lege glazen pot (afgewassen, zonder etiket) nodig.

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem