Beste ouders en kinderen

Na het spetterend schoolfeest, dat dit weekend plaatsvindt, volgt een korte schoolweek:

Maandag 23 mei 2022 gaan we zwemmen. Vergeet je zwemgerief niet (denk ook aan een zwembrilletje)!

Woensdag 25 mei 2022 is het vrijaf voor de kleuters en leerlingen. De leraren, opvoedsters en zusters van het internaat hebben dan een pedagogische studiedag, waarbij ze een introductie krijgen in het concept van van Rots en Water.

Ook donderdag 26 mei 2022, O.H.Hemelvaart, is het vrijaf. We wensen de leerlingen van het
tweede leerjaar die hun eerste communie doen, een hele dikke proficiat en hopen
dat ze kunnen genieten van een mooie dag.

Tot slot hebben we een brugdag op vrijdag 27 mei 2022. Ook een vrije dag voor alle kleuters en leerlingen.

Voor het schoolfeest is het oudercomité nog op zoek naar “Festival Hulp” om mee te werken achter de toog en de eetkramen. Wil jij hun super enthousiaste team aanvullen op het schoolfeest van 22/5? Stel je dan even kandidaat via deze link.

Nieuws uit de kleuterschool 

Juf Cynthia versterkt sinds kort ons kleuterteam op maandag, dinsdag en donderdag, want we hebben we wel wat instappende kleutertjes.

Wij nodigen de ouders van de kleuters, die volgend schooljaar in het eerste leerjaar zullen starten, uit op de ouder-infoavond op dinsdag 24 mei 2022 om 19 uur in de klas van het eerste leerjaar.
Juf Myriam zal de klaswerking voorstellen en de vragen, die u bezighouden, beantwoorden.

We laten ook graag al even weten dat we op woensdag 29 juni 2022 officieel afscheid nemen van onze oudste kleuters. Op deze ‘proclamatie’ worden de ouders van deze kleuters uitgenodigd. Vanaf 11 u. verwelkomen we hen graag in onze kleutertuin.


 

Nieuws uit de lagere school

De leerlingen van het zesde leerjaar gaan op dinsdag 24 mei 2022 met de fiets naar het Rivierenhof. Zij gaan nog een keertje in de moestuin aan de slag. Iedereen brengt een lunchpakket, drankje, koek mee in een rugzakje.


Voor de paasvakantie peilden we, op vraag van de gemeente, naar de interesse in zomerschool voor uw kind(eren). We kregen echter deze week bericht van de gemeente dat de VZW die de zomerschool zou organiseren, dit niet kan doen. Er zal dit schooljaar dus geen zomerschool georganiseerd worden. Het gemeentebestuur vindt dit jammer, maar begrijpt dat door het wegvallen van meerdere vrijwilligers het niet mogelijk is om dit op een kwalitatieve wijze in te richten.

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem