Beste ouders en kinderen

Maandag, 6 juni 2022 is het Pinkstermaandag en dan hebben alle kleuters en leerlingen een extra dag vrijaf.

De vakantie komt dichterbij en dan klappen we de schoolboeken twee maanden toe. Wil je zoon of dochter in de vakantie toch graag nog wat lezen, leuke rekenspelletjes doen en nog veel meer, dan kan dat o.a. in de vakantieboeken van onderstaande uitgeverijen. Dit is geheel vrijblijvend en dient door u rechtstreeks bij hen besteld te worden. Er wordt geen verdeling gedaan door de school.

  • Van In biedt een vakantiekalender aan.

  • Vakantieblaadjes” kan je hier bekijken en via deze link bestellen.

  • Averbode:

    • Zomervakantieboeken: doeboeken met toffe verhalen, spelletjes, knutselwerkjes, weetjes, raadsels ...

    • Vakantieoefenboeken: met speelse oefeningen de leerstof van het voorbije schooljaar opfrissen en onderhouden.

Per stuk kosten ze slechts 7,95 euro. Er is voor elke leeftijd een aangepaste versie. En ze worden gratis thuisgeleverd! Bestel ze eenvoudig online via de webshop.

Gebruik bij je bestelling zeker je unieke schoolcode A60993 als promotiecode.

Al deze vakantieoefenboeken kan je ook vinden in de winkels van Standaard Boekhandel.De laatste weken zijn de kleuters en leerlingen vaak buiten aan het leren en spelen. Best regelmatig checken of er geen teken zich hebben vastgezet op hun huid!
Op bosklassen herinneren we de leerlingen er dagelijks aan, maar eens extra kijken als ze morgen thuis zijn, kan zeker geen kwaad.

 

 

 

Nieuws uit de kleuterschool 

De onderwaterwereld boeit ons enorm. We hebben dan ook verschillende leuke, uitdagende materialen in onze klassen. Wat denk je van een echte waterbaan of een experimenteerbak vol met waterparels. Onze kleuters krijgen er niet genoeg van. Volgende week loopt dit thema dan ook gewoon door. Waterpret verzekerd !

Voor onze kleuters uit de eerste kleuterklas komt er op woensdag, 8 juni, een verpleegster naar school. Ze komt de ogen van deze kinderen testen met een kindvriendelijke testmethode. Benieuwd of al deze kleuters de vis, het huis, de appel en de andere prenten kunnen aanduiden.

 

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem