Beste ouders en kinderen

Van 13 t.e.m. 17 juni 2022 is het weer fietsweek op school en mogen alle kleuters en leerlingen hun fiets (en fietshelm) meebrengen. Zij zullen regelmatig hun fietsvaardigheden oefenen. Een fiets in goede staat is belangrijk voor je veiligheid. Wij gaan er deze week zeker extra aandacht aan geven, dus zorg ervoor dat de fiets die je meebrengt goed opgepompte banden heeft, remmen en lichten die werken, een bel,...!
Op vrijdag komen de wijkagenten ook langs op school voor een
fietscontrole.

Juf Elissa heeft 4 jaar lang haar werk bij De Wolk gecombineerd met het middagtoezicht bij onze kleutertjes. Zij liet ons weten dat ze de beslissing genomen heeft om van dit schooljaar haar laatste te maken om wille van persoonlijke redenen.
We willen haar zeker bedanken voor de fijne momenten en samenwerking. Het is niet helemaal een afscheid, want zo nu en dan zullen we haar nog zien als ze kindjes komt ophalen voor de opvang in De Wolk.

Mocht u iemand kennen die vanaf september 2022 bij onze kleuters wil komen toezien op het eten van de boterhammetjes, horen we het graag!

 

Nieuws uit de kleuterschool 

De volgende twee weken ontdekken we de doeken. Wat doe je met een vaatdoek, handdoek, zeildoek, stofdoek, .... Kunnen we ook de creatieve toer op met de doeken ? Kunnen we een tent bouwen met hele grote doeken of maken we er een afdak, een windscherm, een huismat of een luchtballon van? Een doek geeft zeer veel mogelijkheden. We zullen ons weer goed amuseren. Wie thuis grote of kleine doeken heeft liggen, die gemist kunnen worden, brengt ze dan gerust mee naar school. De doeken zullen een leuke bestemming krijgen.

Schoolreis
Volgende week donderdag, 16 juni 2022, gaan we op schoolreis naar Wechelderzande. Het wordt een dag vol plezier in de binnen- en buitenspeeltuin. Iedere kleuter brengt een rugzak mee met daarin een lunch, een koekje, een stukje fruit en enkele drankjes. Voor kleuters die nog regelmatig een ongelukje hebben, moet er ook reservekledij mee. We vertrekken met de bus wanneer we de schoolbel hebben gehoord en zullen weer terug zijn aan het einde van de klasdag. Op de rekening wordt hiervoor 21 euro aangerekend.

Speelleerdozen
De kleuters die nog een speelleerdoos aan boord hebben, moeten deze terug afgeven in de school. Alles wordt dan weer op orde gebracht om volgend schooljaar veel kinderen met leuke uitdagingen te verrassen.

Op dinsdag, 21 juni 2022, mogen alle kleuters die volgend jaar naar het eerste leerjaar gaan, even gaan oefenen bij juf Myriam. Ze proberen of de bankjes al passen. Ze leren al een lettertje en krijgen al een rekenlesje. De leerlingen van het eerste leerjaar mogen hun hartje nog eens ophalen in de kleuterklas. Voor beide groepen is dit een leuke wissel.

 

Nieuws uit de lagere school 

In het tweede leerjaar leren de kinderen volop over “de tanden”. Volgende week brengen ze allemaal een tandenborstel mee, want zij gaan een keertje met z’n allen tandenpoetsen in de klas.

Op dinsdag 14 juni 2022 gaat het vijfde leerjaar op uitstap naar het Rivierenhof. Zij gaan een dagje werken in de moestuin. Aangepaste kledij voor dit werk en het weer is aangeraden. Zij gaan met de fiets en brengen een lunchpakket mee.

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem