Beste ouders

 

Maandag, 7 juni 2021 gaan we weer zwemmen.  Vergeet je zwemgerief niet (denk ook aan een  zwembrilletje) !

 

Er werden in de webwinkels van de leerlingen heel wat spulletjes van Tekenfund verkocht.  Morgen, vrijdag 4 juni 2021, zullen de kinderen die mee naar huis brengen om te bezorgen aan hun kopers.  De opbrengst van dit project om onze speelplaatsluifel uit te breiden is 1688,36 euro.  Hartelijk dank aan iedereen die hier zijn steentje heeft aan bijgedragen!

 

De vakantie komt dichterbij en dan klappen we de schoolboeken twee maanden toe.  Wil je zoon of dochter in de vakantie toch graag nog wat lezen, leuke rekenspelletjes doen en nog veel meer, dan kan dat o.a. in de  vakantieboeken van onderstaande uitgeverijen.  Dit is geheel vrijblijvend en dient door u rechtstreeks bij hen besteld te worden.  Er wordt geen verdeling gedaan door de school.

  • Van In biedt een vakantiekalender
  • Vakantieblaadjes” kan je hier bekijken en via deze link
  • Averbode:
    • Zomervakantieboeken: doeboeken met toffe verhalen, spelletjes, knutselwerkjes, weetjes, raadsels ...
    • Vakantieoefenboeken: met speelse oefeningen de leerstof van het voorbije schooljaar opfrissen en onderhouden.

Per stuk kosten ze slechts 7,95 euro. Er is voor elke leeftijd een aangepaste versie. En ze worden gratis thuisgeleverd! Bestel ze eenvoudig online via de webshop.

Gebruik bij je bestelling zeker je unieke schoolcode A60993 als promotiecode.

Al deze vakantieoefenboeken kan je ook vinden in de winkels van Standaard Boekhandel.

 

 

De laatste weken zijn de kleuters en leerlingen vaak buiten aan het leren en spelen.  Best regelmatig checken of er geen teken zich hebben vastgezet op hun huid!

 

 

REMINDER:

  • SCHOOLFOTO’S: Als u foto’s wil bestellen, formuliertje met gepast geld in een envelop mee naar school geven a.u.b. en dit ten laatste op 7 juni 2021.

 

 

Onder een stralende zon is vorige week zondag onze fotozoektocht in en rond de school doorgegaan.

De boodschap van Bommeltje Beer was “Vrienden van Don Bosco samen op pad!”.  Deze boodschap hadden de meeste wandelbubbels helemaal correct.  De schiftingsvraag was dan weer niet zo gemakkelijk! Onderaan de nieuwsbrief vinden jullie de namen van de juffen en meesters bij hun foto.

De jury heeft de inzendingen doorgenomen en de eerste extra prijs gaat naar de familie Peleman.  Zij hadden de boodschap en 13 foto’s juist.  De tweede extra prijs gaat naar de wandelbubbel van de familie Anthonis-Verelst.  Zij hadden ook de boodschap helemaal goed en zagen in 11 foto’s de juiste juf of meester.  Vrijdag krijgen zij de extra prijs mee naar huis, PROFICIAT!

 

 

 

 

Nieuws uit de kleuterschool

Als de kleuters bij goed weer met korte mouwtjes en in short of rokje naar school komen, zouden we willen vragen om hen ’s morgens thuis al een keertje in te smeren.  In de namiddag zullen de kleuterjuffen het insmeren zeker nog eens opnieuw doen.

 

Voor het coronaproef afscheid van de oudste kleuters nodigen we graag hun ouders uit op vrijdag 25 juni 2021 van 14-15 u.

 

Nieuws uit de lagere school

Dit schooljaar kon de scholencross niet doorgaan.  De gemeente organiseert ter vervanging een hindernissenparcours voor de klasbubbels van de lagere school.  Op woensdag 9 juni 2021 komen de leerlingen in sportieve kledij naar school en zullen zij in het park met hun klas dit parcours afleggen, spijtig genoeg ook nu nog zonder supporters.  Hopelijk kunnen we volgend schooljaar de leerlingen op de scholencross weer met z’n allen gaan aanmoedigen.

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem

 

Schiftingsvraag FZT