Beste ouders

 

Op maandag 7 juni 2021 zat de kersverse schoolraad nog een laatste keer samen voor dit schooljaar.  Het verslag van deze vergadering vinden jullie terug op onze website.

 

Om nieuwe ouders en kinderen warm te maken voor onze school, zouden we een filmpje van de school en schoolomgeving willen maken.  Wie is of kent er een specialist die kan en mag filmen met een drone om een promofilmpje te maken over de school?   Als je ons hierbij wil en kan helpen, neem dan zeker contact op met de directeur!

 

Een cultuuruitstap om een muziekvoorstelling bij te wonen zat er de voorbije maanden niet in. Dank zij het Belgian National Orchestra konden onze kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar de voorbije weken in de klas genieten van het interactief concert “Heksenfee”.  Hiervoor zal 2,5 euro op de schoolfactuur komen.

 

Nieuws uit de kleuterschool

Volgende week starten we met onze einde-schooljaar-activiteiten.  We beleven een heleboel zomerse vakantieactiviteiten. We hopen dat het zonnetje ons gezelschap blijft houden, zodat deze laatste dagen onvergetelijk worden.

Op woensdag 16 juni 2021 hebben we onze kleutersportdag. Hiervoor hebben onze kleuters niets extra nodig. De sportdag gaat door in de sporthal waar de kleuters op kousenvoetjes mogen sporten.

Donderdag 17 juni 2021 willen we traditiegetrouw weer gaan picknicken. Alle kleuters doen hiervoor gemakkelijke schoenen aan. Iedereen brengt zijn picknick zelf mee: een mand of tas met daarin eten, drinken, zonnecrème, picknickdekentje,…. Het wordt vast weer een zalige dag!

Op dinsdag 22 juni 2021 gaan we naar Kabouterkesberg in Kasterlee. We vertrekken met de bus om 8.45 u. aan de school en zullen (als we gespaard blijven van files) terug arriveren rond 15.45 u. Tijdens deze schoolreis gaan we op tocht met echte kabouters door een mooi, heuvelachtig bos. Iedereen brengt een lunch en drankjes mee in een handige rugzak. Doe zeker gemakkelijke schoenen aan!

Donderdag 24 juni 2021 worden er op onze school veel springkastelen opgeblazen. We zullen naar hartenlust kunnen springen.

Op vrijdag 25 juni 2021 gaan we officieel afscheid nemen van onze rode kleuters. Op deze ‘proclamatie’ worden de ouders van deze kleuters persoonlijk uitgenodigd. Probeer alvast vrij te krijgen om aanwezig te kunnen zijn vanaf 14 u.

Alsof dit nog niet genoeg is, zal er deze weken een paardenmolen neerstrijken op onze speelplaats. We zullen elke dag weer heel veel plezier beleven!

 

 

Nieuws uit de lagere school

Op dinsdag 15 juni 2021 gaan de leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar op sportdag-schoolreis naar de Lilse Bergen.  Zij vertrekken om 8.45 u. met de bus en zijn (als ze gespaard blijven van files onderweg) om 15.45 u. terug op school. 

In de voormiddag zijn er verschillende activiteiten gepland.  Het derde en vierde leerjaar gaan trampolinespringen, over een laag touwenparcours en rijden met skelters.  Voor de bus, inkom en deze activiteit wordt er 20 euro aangerekend via de schoolfactuur.

Het vijfde en zesde leerjaar gaan het “Junior touwenparcours” doen in de voormiddag.  Voor de bus, inkom en deze activiteit wordt er 25 euro aangerekend via de schoolfactuur.


Wat breng je mee? Een rugzakje met daarin eten en drinken (zeker voldoende water bij warm weer), zwemkledij, badhanddoek, reservekledij.  Doe zeker ook kledij aan aangepast aan het weer en sportschoenen zijn ook een must op deze sportdag-schoolreis.  Vergeet bij goed weer ook geen hoofddeksel en zonnecrème.

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem