Beste ouders

 

De herfst is weer in het land! Dat merken we zeker aan het weer: het is ineens wat kouder, het waait al stevig en regen blijft ook niet uit.  We willen daarom ook vragen om uw kind met gepaste kledij naar school te laten komen.  Door de hele Coronacrisis trachten we veel meer te verluchten en blijven ramen en/of deuren de ganse dag zoveel mogelijk openstaan.  Een warme jas voor buiten, eventueel een bodywarmer of dikkere trui voor in de klas, kan heel veel doen.

 

Wij stimuleren graag het lezen en voorlezen bij kinderen en bieden daarom vrijblijvend volgend aanbod aan.  Uitgeverij Van In biedt met Boektoppers de mogelijkheid om een boekenpakket aan te schaffen.  Vrijdag vindt u in de boekentas van uw zoon of dochter hiervoor een aankoopformulier.  Indien u wenst, kunt u dit pakket via de school bestellen.  Gelieve CASH geld, samen met de brief mee te geven in een envelop, waarop “Boektoppers”, naam en klas van uw kind vermeld staat.

 

Nieuws uit de kleuterschool

JEUJ! De rode en blauwe kleuters mogen maandag 28 september 2020 ook gaan zwemmen!  Zij brengen een zwemzakje mee met daarin een mini-handdoekje om op te staan, een gewone handdoek om zich af te drogen (geen badlaken) en zwemkledij.  Die dag doen ze best kledij aan die ze heel gemakkelijk zelf aan en uit kunnen doen, voor de meisjes zeker geen kousenbroek.

Onze kleuters hebben de voorbije weken heel wat kleuren en vormen bijgeleerd.
Volgende week gaan we vooral de fantasie van de kleuters aanspreken. We leren namelijk over heksen. De heksen leren ons misschien wel echte toverspreuken of we maken een heerlijk heksenbrouwsel. Het zal in ieder geval heel spannend worden. Aan het einde van deze twee griezelweken, sluiten we op vrijdag 9 oktober 2020 af met een echt heksenfeest. Tovenaars zijn ook welkom. Al onze kleuters mogen die dag in hun beste heksenoutfit op school verschijnen.

 

Nieuws uit de lagere school

Op maandag 28 september 2020 gaan de leerlingen van de lagere school zwemmen.  Vergeet je zwemgerief niet!

In het tweede leerjaar gaan we werken rond het thema “Fruit”.  De leerlingen brengen maandag 28 september 2020 hun lievelingsfruit of een ander speciaal stuk fruit mee naar de klas.

Leerlingen van het zesde leerjaar zijn op donderdag 1 oktober 2020 “Boer voor één dag”.  Ze fietsen ’s morgens naar de kinderboerderij in het Rivierenhof.   Ze gaan aan het werk in hokken en stallen en na een drukbezette morgen verzorgen ze 's middags ook dieren: voederen, wandelen, borstelen, aaien.  Aangepaste kledij voor op de boerderij (en denk ook aan het weer!) is aangewezen.

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem