Beste ouders

Op maandag 12 oktober 2020 gaan de leerlingen van de lagere school en de 4- en 5-jarige kleuters zwemmen.  Vergeet je zwemgerief niet!
Heel wat zwemmertjes oefenen momenteel om te kunnen zwemmen, boven-onder ademend.  Hiervoor is een zwembrilletje gemakkelijk en dit mag je altijd meegeven.  Als je er nog eentje moet kopen, neem dan zeker je kindje mee om het brilletje te passen vooraleer je dit aanschaft.

Verschillende klassen trekken er volgende week op uit om op ontdekking te gaan in het bos.  Kampen bouwen, groene knieën en de geur van gras, klimmen in bomen, springen over beken, rollen in het zand… Bossen zijn de ideale speelomgeving voor kinderen.  Voorzie gepaste kledij die week, want een onverwachte uitstap (als het weer het plots toelaat) kan altijd!

We lieten jullie vorige week al weten dat de onderwijsinspectie een doorlichting zal uitvoeren op onze school.  Jullie kreeg hiervoor een mail om een vragenlijst online in te vullen.  Op maandag 12 en dinsdag 13 oktober 2020 zullen de inspecteurs bij ons op school aanwezig zijn.

 

Nieuws uit de kleuterschool

De kleuters zijn volledig ingewijd in de heksenwereld. Ze kennen nu al hun geheimpjes, hun rare recepten, hun akelige huisdieren,… In een herfstbos vinden ze veel van hun ingrediënten. Daarom gaan we de volgende weken leren over de herfst met al zijn schatten. Op maandag 12 of dinsdag 13 oktober 2020 gaan we op zoektocht in het bos. Iedere kleuter mag een zak meebrengen om al die herfstvruchten te verzamelen. Voorzie die dagen dan ook aangepaste kledij, zodat we het herfstweer kunnen trotseren.

Nieuws uit de lagere school

Op dinsdag 13 oktober 2020 gaan de leerlingen van het zesde leerjaar naar het Rivierenhof voor een herfstwandeling.  Zij brengen hun fiets mee om daarheen te gaan.  Denk ook aan aangepaste kledij!

Voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar staat er op vrijdag 16 oktober 2020 de voorstelling “Pulcinella” op het programma.  De kosten voor de workshop en voorstelling lieten we jullie al weten.  Omwille van de veiligheid opteren we ervoor om een autocar in te huren en niet met het openbaar vervoer naar de stad te gaan, hiervoor komt er 6,5 euro op de schoolrekening. 

De leerlingen blijven die dag op school eten, want we zijn pas rond 13 u. terug.

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem