Beste ouders

Nog één week en dan staat de herfstvakantie voor de deur!

De Coronamaatregelen verstrengen en ook wij zijn hier volop mee bezig, maar zwemmen blijft doorgaan tijdens fase oranje. Op maandag 26 oktober 2020 gaan de leerlingen van de lagere school en de 4- en 5-jarige kleuters dan ook zwemmen.  Vergeet je zwemgerief niet!

Juf Kristel heeft het oudercomité heel wat pompoenen bezorgd en de leden van het oudercomité zetten zich deze week achter de potten om voor de leerlingen en leerkrachten soep te maken om zo deze eerste twee schoolmaanden lekker af te sluiten op vrijdag 30 oktober 2020.  Vorige jaren maakten ze ook soep voor ouders die hun kinderen kwamen ophalen.  Om het veilig te houden gaan we dit dit jaar niet aan de poort uitdelen. 

 

Vrijdag 23 oktober 2020:
“Dag van de jeugdbeweging”.
  Meer info !

 

 

Nieuws uit de kleuterschool

Onze kleuters leerden al veel over al die heerlijke herfstvruchten en kleurrijke bladeren. Ze vonden ook mooie paddenstoelen en… wonder boven wonder… daar waren de kaboutertjes. We gaan deze week nog veel leren, dansen, spelen met deze kleine mannetjes.

Cito-testen: Ook dit jaar gaan onze blauwe en rode kleuters cito-testen afleggen.

Rode kleuters (geboren in 2014): maandag 23 en dinsdag 24 november 2020.

Blauwe kleuters (geboren in 2015): donderdag 26 en vrijdag 27 november 2020.

Proberen alle kleuters die dagen zeker aanwezig te zijn ?!

 

Nieuws uit de lagere school

De week voor de vakantie roepen we uit tot “Fietsweek” van de herfst.  Alle leerlingen brengen op de dagen dat ze turnen hebben hun fiets mee.  Deze fiets is volledig in orde en veilig om op te rijden.  Voor de veiligheid vragen we ook om een fietshelm mee te brengen.

Wat heeft iedereen hard gewerkt en veel geleerd de eerste twee maanden van dit schooljaar. 
Op het herfstrapport, dat alle leerlingen meekrijgen op 30 oktober 2020, staan de resultaten van de eerste schoolmaanden.

Wanneer er meerdaagse uitstappen gemaakt worden (zoals vorige maand de boerderijklassen voor het tweede en derde leerjaar en nu in oktober de bosklassen voor het zesde leerjaar) kunnen jullie daar een tegemoetkoming van het ziekenfonds voor krijgen.  Bezorg ons het daarvoor bestemde document van uw ziekenfonds en wij vullen de nodige gegevens in.

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem