Beste ouders

Aan het begin van de verlengde herfstvakantie brengen wij u graag van heel wat weetjes nog op de hoogte.

Om te beginnen wordt de herfstvakantie verlengd met 2 dagen, dus ook vakantie op 9 en 10 november 2020 en na de feestdag van 11 november 2020 beginnen we er terug aan op donderdag 12 november 2020. We kregen bericht van Ferm kinderopvang dat de ouders van leerlingen, die reeds bij hen in het systeem staan, over mogelijke opvang werden gecontacteerd.  Mocht u vragen hebben bij de opvang voor uw zoon of dochter, mag u de school steeds contacteren via mail op volgend adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Na het succes van vorig jaar organiseert het oudercomité dit jaar opnieuw een

Mandarijn - Speculaas - MarsepeinSLAG!

Voor 4 euro krijg je:

1 ruime kilogram mandarijntjes of 250 gram marsepein 50/50  of 4 speculaasjes van +/-15cm gebakken door de Wijnegemse bakker Pane&Picasso.  Klinkt heerlijk, niet?


Bestellen kan via dit onlineformulier.

De bestellingen kunnen geplaatst worden tot dinsdag 10/11/2020 en komen mee naar huis op vrijdag 4/12/2020.

Na het plaatsen van een bestelling ontvang je per mail een overzicht van je bestelling en een uitnodiging tot betaling.   Alvast op voorhand bedankt voor al je bestellingen!

 

 

Onze school doet mee aan het project “Helm Op Fluo Top!”  Alle kinderen krijgen een spaarkaart, die we bewaren in de klas.  Meer informatie vinden jullie in bijgevoegde brief.

 

 

 

Nieuws uit de kleuterschool

Vandaag kregen de kleuters hun werkjes weer mee.  Elke kleuter heeft daarvoor een mooie tas gekregen.  Je kan de werkjes samen met je kleuter bekijken en bewaren.  De lege tas verwachten we terug na de vakantie.

We laten alle heksen, kabouters en kleuters eventjes goed uitrusten. Na de vakantie komen we hopelijk allemaal goed gezond weer naar school. We gaan dan leren over ziek zijn. We zullen veel over corona vertellen maar ook over allerlei andere kwaaltjes. Zijn er ook dokters in de klas ? Wie een dokterstasje heeft mag dit gerust eens meenemen.

 

Cito-testen: rechtzetting geboortejaar:

Rode kleuters (geboren in 2015): maandag 23 en dinsdag 24 november 2020.

Blauwe kleuters (geboren in 2016): donderdag 26 en vrijdag 27 november 2020.

We hopen dat alle kleuters aanwezig kunnen zijn.

 

 

Nieuws uit de lagere school

Nu het weer weer kouder wordt, wordt er ’s middags warm water uitgedeeld in de refter.  Wie wil kan een theezakje of een oplossoepje of -chocomelk meebrengen in een zakje (enkel poedertjes, geen pasta's of noodles).

 

In het eerste leerjaar gaan we na de vakantie werken met blaadjes van de bomen die gedroogd zijn tussen kranten of een dik boek of iets anders.  Verzamelen en drogen jullie die alvast volgende week?

 

Tijdens de vakantie krijgen de leerlingen een aantal werkboeken mee naar huis.  Hierin kunnen de werkjes van de voorbije weken bekeken worden.  Het is niet de bedoeling dat de leerlingen in deze werkboeken tijdens de vakantie oefeningen gaan maken (dan komt de werking nadien in het gedrang).

 

De leerlingen van het derde, vierde en zesde leerjaar, die dit jaar reeds een (meerdaagse) uitstap hebben gedaan, zullen hiervoor een factuur mee naar huis brengen.  Ook leerlingen die turnkledij besteld hebben en dit gekregen hebben, krijgen een factuur mee.
Gelieve de betaling vóór de uiterste datum en met de gestructureerde mededeling onderaan te voldoen.  Dank bij voorbaat.

 

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem