Beste ouders

Na een verlengde herfstvakantie starten we maandag  16 november 2020 opnieuw op, weliswaar in fase oranje.  Er zullen enkele wijzigingen zijn:

  • We gaan voorlopig niet meer zwemmen.
  • We zullen het eten in de refter opsplitsen in beurten, zodat klasgroepen 1,5m van elkaar kunnen zitten. Hierdoor zal de tijd om te eten wat ingekort worden. Gelieve ermee rekening te houden dat je zoon/dochter de brooddoos kan leeg eten in ongeveer 20 minuten.
  • De schoolfotografie, die gepland stond op 19 november 2020, zal verplaatst worden naar een latere datum.

 

Op vrijdag 20 november 2020 staat er een pedagogische studiedag gepland.  Dan is het geen school voor de kleuters en de leerlingen van de lagere school.  De leraren zullen zich die dag verder verdiepen in hun pedagogische opdracht.

 

Nog enkele weken en dan staan de feestdagen weer voor de deur.  Ze zullen dit jaar anders verlopen dan we gewoon zijn en net daarom willen we de aloude traditie van elkaar het beste te wensen met een zelf geschreven nieuwjaarsbrief zeker niet laten voorbijgaan.  Op school kunnen 3 brieven in de klas worden voorbereid.  Wil je graag meer nieuwjaarsbrieven? Dan kan je blanco exemplaren aanschaffen. Een nieuwjaarsbrief kost 0,80 euro en deze onkosten komen op de schoolrekening.  Via deze link kan je, geheel vrijblijvend, de brieven voor je kind(eren) bestellen.  Graag je bestelling(en) vóór donderdag 19/11/2020 doorgeven.

De leden van het oudercomité zitten niet stil.  Net voor de vakantie hebben ze de leerlingen en kleuters getrakteerd op een lekker tasje pompoensoep.  Dat heeft gesmaakt… dank je wel!

De voorbije weken konden jullie bestellingen doorgeven voor de “Mandarijn - Speculaas - MarsepeinSLAG!”, die op 4 december 2020 mee naar huis zullen vertrekken.

 

 

Wij hopen dat jullie de voorbije weken gespaard zijn gebleven van ziekte.  In deze tijden is dat echter niet meer zo evident! 
Wat moet je doen als blijkt dat je zoon of dochter positief test voor COVID-19?

Neem contact op met de school:
meldpunt tijdens de schooluren:
- neem telefonisch contact op 03/353.11.30
- mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 meldpunt na de schooluren, tijdens het weekend en in vakanties:

- mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De school zal dan het CLB inlichten, die verdere stappen, zoals contactopsporing, zullen ondernemen.

 

 

Nieuws uit de lagere school

Zoals in de vorige nieuwsbrief al werd gemeld, wordt er vanaf nu ’s middags warm water uitgedeeld in de refter.  Wie wil kan een theezakje of een oplossoepje of -chocomelk meebrengen in een zakje (enkel poedertjes, geen pasta's of noodles).  De kinderen brengen ook zelf een tas, lepel, suiker,... mee. Deze extra spullen doen ze in een plastiek zakje of rollen ze in een handdoek, want dit wordt niet afgewassen op school.


 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem