Beste ouders

We gaan op school de volgende weken op weg naar Kerstmis.  Hiervoor willen we graag de fietsenberging sfeervol inrichten.  Voor de leerlingen die dagelijks met de fiets komen, zorgen wij ervoor dat er een plekje is waar de fietsen beschut staan.  De leerlingen die nog een fiets op school hebben staan, maar deze momenteel niet gebruiken, vragen wij om die mee naar huis te nemen.  Deze fietsen staan momenteel aan de andere kant van de speelplaats om meegenomen te worden.

 

Hartelijk dank aan de ouders die deelgenomen hebben aan de actie van het oudercomité.  Wie een bestelling plaatste voor de “Mandarijn - Speculaas - MarsepeinSLAG!” zal deze vrijdag 4 december mee naar huis krijgen.

 

De donkerste periode van het jaar valt samen met verstrengde coronamaatregelen en dat heeft een duidelijke impact op het welzijn van onze kinderen. Daarom kunnen we jullie de leuke en leerrijke doeboeken van Uitgeverij Averbode aanraden. Is er iets gezelligers dan op een koude winteravond samen een verhaal te lezen, te knutselen, spelletjes te spelen …?
De wintervakantieboeken bevatten toffe verhalen, spellen, knutselwerkjes, raadsels ... perfect voor twee weken winterpret én een supertof kerstcadeau!
Per stuk kosten ze slechts 7 euro. Er is voor elke leeftijd een aangepaste versie. En ze worden gratis thuis geleverd! Bestel ze eenvoudig online via de webshop: www.uitgeverijaverbode.be/kerstcadeau           
Gebruik bij je bestelling zeker je unieke schoolcode A60993 als promotiecode. Zo steun je de school ook in deze moeilijke coronatijden.
Meer info hierover vinden jullie in de flyer die uw zoon of dochter vrijdag mee naar huis brengt.

 

 

Nieuws uit de kleuterschool

Onze kleuters hebben deze week goed hun best gedaan. De cito-testen zijn allemaal afgenomen. Door corona kunnen we jullie dit jaar niet uitnodigen om de resultaten te bespreken. We zullen zo snel mogelijk een verslagje voor elk kind maken. We proberen jullie ook zo snel mogelijk uit te nodigen op een digitaal oudercontact.

Volgende week staat volledig in het teken van Sinterklaas met zijn zwarte pieten. We vertellen over de aloude traditie. We leren hoe je een schoentje moet klaarzetten. We zingen sinterklaasliedjes. We zijn in spanning over wat de goede man dit jaar zal brengen in de klas.

 

Nieuws uit de lagere school

De leerlingen  van het eerste en vijfde leerjaar kregen brieven van het CLB mee naar huis.  Gelieve deze dinsdag 2 december ten laatste mee naar school te geven, zodat wij deze aan het CLB kunnen bezorgen.

 

De leerlingen van het vierde en vijfde leerjaar mogen op vrijdag 4 december gezelschapsspellen mee naar school brengen.

 

Nu het buiten kouder wordt en jassen en mutsen dicht op elkaar hangen in de gang, willen we nog eens de aandacht vestigen op het feit dat onze school nog niet luizenvrij is.  Kijken jullie de haren van de kinderen nog eens na op ongenode gasten en starten jullie, indien nodig, een gepaste behandeling?

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem