Beste ouders

Bij de start van de kerstvakantie staan wij klaar met onze wensen voor het nieuwe jaar…

kerstwensDonBosco2020

 

Geniet van de eindejaarsfeesten en hou het veilig!

 

Volgens de huidige berichten zien we elkaar terug op maandag 4 januari 2021.
We starten het tweede trimester dadelijk met zwemmen, dus vergeet je zwemgerief niet!

Sommige kleuters en leerlingen krijgen nog een factuurtje mee naar huis.  Voor wie er eerder al eentje meekreeg, maar nog niet betaald heeft, nog even een herinnering dat de betalingen voor het middagtoezicht van 2020 zeker betaald moeten zijn op 31/12/2020, want anders komt dit niet op het attest dat u kunt toevoegen aan uw belastingaangifte.  

 

 

Nieuws uit de kleuterschool

Onze kleuters hebben opnieuw hun mooie kaften gevuld mee naar huis gekregen. Jullie kunnen al de werkjes weer samen bekijken en ergens bewaren. De lege heen-en weertas breng je zo snel mogelijk weer mee naar school.

We zijn klaar voor een gezellige kerstvakantie, met leuke feestjes in onze kleine bubbels. Na deze vakantie komen we uitgerust weer naar school en gaan we leren over de dinosauriërs. Verschillende kleuters hebben een grote interesse voor deze voorhistorische reuzen. We gaan er daarom twee leerrijke dino-weken van maken. Wie thuis iets heeft wat in de klas mag getoond worden, mag dit meebrengen, want dat is zeker welkom.

 

Nieuws uit de lagere school

Na een eerste trimester van hard werken in de klas… even tijd om op adem te komen!

De leerlingen brengen allerlei werkmateriaal mee naar huis.  Alle juffen en de meester hebben voor hun klas een overzichtje gemaakt van wat je zoon of dochter kan doen als herhaling.  Sommige werkboeken worden meegegeven voor het geval er in de vakantie toch een verandering doorgegeven wordt over de heropstart.  Dan zullen jullie bericht krijgen wat ze in de werkschriften en boeken kunnen maken.  Gelieve zeker geen oefeningen laten maken die niet aangegeven zijn, want anders wordt het voor uw zoon of dochter nadien moeilijk om in de klas verder te werken.

Met het actieplan "Zorgen voor Morgen" wil het kabinet van minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding de negatieve effecten die de lockdowns, quarantaine,... met zich meebrengen op mentaal vlak een antwoord geven.  Dankzij hun financiële steun bezorgen we aan de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar een gratis zonneland, zodat ze er tijdens de kerstvakantie al mee aan de slag kunnen gaan.

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem