Beste ouders

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het internaat op vrijdag 29 januari 2021 de pannenkoekenverkoop om het feest van Don Bosco te vieren.  Om welgekende reden zal die er dit jaar anders uitzien.  Ter plaatse eten kan niet, daarom organiseert het internaat een take away: 10 stuks versgebakken pannenkoeken aan €8 per pakket.
Bestellen kan via het strookje dat jullie in de boekentas zullen vinden of via mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ook de Poffertjesverkoop op onze school tijdens Carnaval zal in een andere jasje gestoken worden.

poffertjes

 

Klik op deze link om naar het digitaal formulier voor de Poffertjesverkoop te gaan.

 

 

Dank je wel aan iedereen die de voorraad WC-rolletjes om te knutselen mee heeft aangevuld.  We kunnen er weer een poosje tegenaan!

 

 

Duidelijkheid over het grensoverschrijdende leerlingenverkeer:

De interministeriële conferentie Volksgezondheid heeft meer duidelijkheid gegeven over het grensoverschrijdende leerlingenverkeer. Leerlingen (en personeelsleden) die in het buitenland wonen en zich regelmatig verplaatsten moeten niet bij elke grensovergang in quarantaine en moeten zich niet telkens opnieuw laten testen als ze naar ons land komen of naar hun land terugkeren. Een soortgelijke uitzondering wordt gemaakt voor grensarbeiders.

Concreet gaat het bijvoorbeeld over:

  • buitenlandse leerlingen die hier op internaat zitten en tijdens het weekend naar huis gaan;
  • schipperskinderen die in het weekend naar hun ouders over de grens gaan;
  • leerlingen waarvan één ouder in het buitenland woont;
  • leerlingen en cursisten die dagelijks de grens oversteken om hier les te volgen.

Zij moeten wél nauwgezet de veiligheidsmaatregelen naleven, zowel in België als in de buurlanden. Zij moeten extra gesensibiliseerd worden om zich op tijd te laten testen in geval van symptomen. In afwachting van het resultaat moeten ze wel in quarantaine.

 

Nieuws uit de kleuterschool

De voorhistorische dieren, dinosaurussen, hebben onze klassen helemaal veroverd. We hebben er veel over geleerd. Nu is het tijd voor andere dieren. Deze dieren leven nog en horen thuis in het axenrijk. De dieren waarover we nu gaan leren hebben allemaal een karaktertrek die ook wel menselijk is. We gaan onze gedragingen en gevoelens vergelijken met deze dieren. Schrik dus niet wanneer je kleuter thuis vertelt dat hij of zij een poes of een leeuw is.  Voor mensen die helemaal nog nooit hoorden over de axendieren, lijsten we het hier even op.

Een poes geniet, bever zorgt, een pauw wil zich tonen, een wasbeer kijkt op naar anderen, een leeuw neemt de leiding en een kameel is zeer volgzaam, een schildpad trekt zich graag rustig terug, een havik valt liever aan, een steenbok is wel eens koppig en een uil ziet alles, maar kan goed geheimpjes bewaren.

Al onze kleuters kunnen zichzelf leren herkennen in deze gedragingen. We moeten vooral leren van nooit te extreem te worden, bv: je mag leiding nemen, maar niet de baas spelen. Je mag genieten, maar niet lui worden. Je mag jezelf verdedigen, maar niet hevig aanvallen, …

We zullen weer veel plezier beleven aan al deze dieren.

Er ontbreken nog veel heen-en weertassen. Gelieve ze terug aan de school te bezorgen.

 

 

Nieuws uit de lagere school

De leerlingen van het eerste leerjaar brengen op dinsdag 19 januari 2021 een bezoek aan het CLB voor het medisch onderzoek.  Zij worden met de bus opgehaald en teruggebracht.

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem