Beste ouders en kinderen

 

De zusters van Don Bosco krijgen vanaf dit weekend bezoek vanuit de hoofdraad uit Italië.

Zr. Chantal Mukase zal veertien dagen meeleven hier in Wijnegem en de zusters, kinderen, opvoedsters en leerkrachten ontmoeten. Wij laten haar graag zien hoe we hier in Vlaanderen, in onze school, de pedagogie van Don Bosco trachten verder te zetten.
Naar aanleiding van het feestjaar “150 jaar zusters van Don Bosco” hebben de zusters met enkele filmpjes hun leven en werk in beeld gebracht. We delen deze graag met jullie:

internaatzusters op rustspeelpleinwerkinghuis mensa

Er bleven op het einde van vorig schooljaar nog wat verloren voorwerpen achter op school. Deze liggen uitgestald op de speelplaats onder de luifel. Kom zeker eens kijken of er iets bekends tussen ligt! De spullen zonder naam, die begin volgende week niet opgehaald zijn, schenken we aan een goed doel.

Na controle van de boekhouding blijken nog een aantal facturen van vorig schooljaar onbetaald gebleven. Gezinnen, waar dit van toepassing is, vinden vrijdag bij de post hiervan een overzicht. Graag dit zo snel mogelijk in orde te brengen a.u.b. . Mochten er hierover vragen zijn, gelieve contact op te nemen met het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Op vrijdag 16 september 2022 is het de officiële start van de week van de mobiliteit in Vlaanderen. Ook wij doen hieraan mee, maar starten onze fietsweek pas op maandag 19 september 2022.
Dan brengen alle kleuters en leerlingen hun fiets mee om fietsvaardigheden te trainen tijdens de turnlessen.

“Vele handen maken licht werk” en het is altijd fijn om activiteiten op school samen aan te pakken. Ouders die willen aansluiten bij het oudercomité of als helpende hand zich willen engageren wanneer het past, mogen een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

In de kleuterrefter krijgen de kleuterjuffen tijdens het eerste trimester op maandag en vrijdag hulp van een student, juf Hanne. Kent u iemand die 1 of meer dagen ook wel eens graag een uurtje bij de kleuters wil komen helpen tijdens de middagpauze? Aarzel niet om onze contactgegevens door te geven: telefoontje naar 03/353.11.30 of mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 

Nieuws uit de kleuterschool 

Onze klasdeuren zijn helemaal in orde. De ene klas verwelkomt ons met van iedere kleuter een foto. De ankerklas laat alle eendjes zien die onze kleuters maakten voor onze slogan: Je hoeft het niet in je eendje te doen, samen maken we er een spetterend jaar van !

De
eendjes
zijn ondertussen ook overal aanwezig in onze klas. We tellen eendjes. We leggen eenden van groot naar klein. We vissen eendjes uit het water. We maken eendjes met plasticine. .... Het hoogtepunt van deze week was het bezoek aan echte eenden op de vijver in het park. Na een mooie wandeling hoorden we ze al snateren achter het riet en toen vonden we een plekje waar we hen goed konden observeren.

Volgende week leren we nog verder over de eenden, in het andere kleuterklasje !

 
 

Nieuws uit de lagere school

In het tweede leerjaar leren de kinderen schrijven met een vulpen. Dit om een goede pengreep en een mooi handschrift te bevorderen. Als je er al eentje hebt, is dat prima (vergeet ook je vullingen niet!). Voor wie wil, bieden wij de mogelijkheid om een degelijke vulpen aan te kopen via de school voor 6 euro. Geïnteresseerd? Geef dan 6 euro mee in een envelop met naam van je kind erop.

Een aanvulling aan de jaarkalender: de scholencross zal doorgaan op woensdag, 28 september 2022.
Wil je de kinderen graag komen aanmoedigen, dan ben je welkom in het park van Wijnegem. Om de wedstrijden vlot te laten verlopen, vraagt de organisatie dat toeschouwers gaan staan tussen de villa en het parcours. Ouders, die als vrijwilliger (bv. voorloper) die ochtend mee willen helpen op het terrein, mogen dit per mail laten weten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan geef ik dit door aan de organisatie.

 

Uurschema Scholencross 28 september 2022

3e leerjaar: Meisjes 9.10 u., Jongens 9.20 u.

Prijsuitreiking 3e leerjaar

4e leerjaar: Meisjes 9.30 u., Jongens 9.40 u.

Prijsuitreiking 4e leerjaar 

2e leerjaar: Meisjes 10.00 u., Jongens 10.10 u.

Prijsuitreiking 2e leerjaar

1e leerjaar: Meisjes 10.20 u., Jongens 10.30 u.

Prijsuitreiking 1e leerjaar 

5e leerjaar: Meisjes 10.50 u., Jongens 11.00 u.

Prijsuitreiking 5e leerjaar

6e leerjaar: Meisjes 11.10 u., Jongens 11.20 u.

Prijsuitreiking 6e leerjaar 

 

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem