Beste ouders en kinderen

 

De volgende twee weken gaan we de sportieve toer op!

Tijdens de “week van de mobiliteit” houden we onze eerste fietsweek van dit schooljaar.
Alle kleuters en leerlingen brengen maandag hun fiets mee om fietsvaardigheden te trainen tijdens de turnlessen. We maken op de speelplaats vakken per klas om je fiets te stallen. Zo zijn deze gemakkelijk te nemen bij het begin van de turnles.


Op dinsdag, 20 september 2022, komen de wijkagenten voor een fietscontrole. Enkel de leerlingen van de lagere school komen aan bod, want de tijd is beperkt. Het vijfde leerjaar is op uitstap, voor hen is er geen fietscontrole.

Dinsdag, 20 september 2022, gaan de leerlingen van het derde en vierde leerjaar en de rode kleuters zwemmen. Denken jullie aan een aanpassende zwemshort voor de jongens en een zwembrilletje! Tijdens onze eerste zwembeurt in Sportoase lieten de badmeesters weten dat scholen bij hen (nog) geen badmuts dragen. Voorlopig kopen we er dan ook nog geen aan voor onze zwemmers.


“Breng je sportclub naar school”: Sport Vlaanderen en MOEV roepen daarom alle scholen in Vlaanderen op om kinderen en leerkrachten naar school te laten komen in de outfit van hun favoriete sportclub. Zo treden de leerlingen op als ambassadeur en kunnen ze hun sportclub in de kijker plaatsen. Deze actie vindt op onze school plaats op dinsdag 27 september 2022.


Op woensdag, 28 september 2022, gaat voor de leerlingen van de lagere school de scholencross door (meer informatie over de looptijden van de klassen vinden jullie in de vorige nieuwsbrief).
Die dag komen de leerlingen in een sportieve tenue naar school, die ze makkelijk over hun turnuniform kunnen aantrekken. Vergeet ook zeker geen drinkbus met water!

 

 


 

Nieuws uit de kleuterschool 

Onze kleuters weten  alles over eenden. We verleggen nu onze aandacht naar een ander dier. We spotten het in de hoekjes van de klas en vinden er in de natuur. De spinnen zijn dan ook massaal aanwezig. Wat kunnen we allemaal leren over deze dieren? Zijn ze alleen maar een beetje akelig of hebben ze een nuttige functie ? Dat gaan we de volgende weken ontdekken. Wie een mooie, dikke spin kan vangen in een potje, mag deze zeker mee naar school brengen.

Nuttige data:

  • Week van 10 tot 14 oktober 2022: cito-testen voor blauwe en rode kleuters.

  • 21 en 24 oktober 2022: oudercontacten voor deze kleuters.

  • 16 december 2022: oudercontact voor gele en groene kleuters.

  • week van 13 tot 17 maart 2023: cito-testen voor blauwe en rode kleuters.

  • 24 en 27 maart 2023: oudercontacten voor deze kleuters.

  • 15 mei 2023: oudercontacten voor gele en groene kleuters.

 

 

Nieuws uit de lagere school

Op dinsdag 20 september 2022 gaat het vijfde leerjaar op uitstap naar het Rivierenhof. Zij gaan een dagje werken in de moestuin. Aangepaste kledij voor dit werk en het weer is aangeraden. Zij gaan met de fiets en brengen een lunchpakket mee.

De leerlingen van het tweede leerjaar gaan op donderdag, 22 september 2022 in de namiddag naar het Sprookjeshuis. De vertelling gebeurt voor een groot deel in open lucht, dus aangepaste kledij aan het weer is aangewezen. Alle leerlingen blijven op school eten om tijdig te kunnen vertrekken. Voor het vervoer naar het Rivierenhof komt er 1,5 euro op de schoolrekening.

Op donderdag, 22 september 2022, gaan de leerlingen van het zesde leerjaar op Herfstwandeling in het Rivierenhof. Zij doen aangepaste kledij aan en brengen hun fiets en lunchpakket mee.

Vrijdag 23 september 2022 gaan de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar met de fiets naar de bib.

Nog een aandachtspuntje… vergeet de naam van je kind(eren) niet te noteren in turn(kledij)! Zo willen we de stapel verloren voorwerpen niet te snel laten groeien.

 

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem