Beste ouders en kinderen

 

Breng je sportclub naar school”: Sport Vlaanderen en MOEV roepen daarom alle scholen in Vlaanderen op om kinderen en leerkrachten naar school te laten komen in de outfit van hun favoriete sportclub. Zo treden de leerlingen op als ambassadeur en kunnen ze hun sportclub in de kijker plaatsen. Deze actie vindt op onze school plaats op dinsdag 27 september 2022.

Al een beetje vooruit kijkend naar de week erna… op maandag 3 oktober 2022 hebben alle leerlingen en kleuters een extra dagje vrijaf, want dan is het onze facultatieve verlofdag.

 
 

Nieuws uit de kleuterschool 

Er zitten heel veel spinnen  in onze klassen.  Enkele leven en kruipen in de hoekjes van de klas.
De meeste spinnen zijn van plastiek. We kunnen ze sorteren, tellen, grijpen met een pincet,.....
We hebben natuurlijk ook al een echt spinnenweb gebouwd en getekend. De mooie spinnenverhaaltjes en versjes mochten niet ontbreken. Volgende week leren we nog even verder over deze interessante diertjes.


 
 

Nieuws uit de lagere school

De wijkagenten deden deze week een fietscontrole op school. Alle kinderen kregen hiervan een controlebriefje mee (de fietsen van het vijfde leerjaar zullen op een ander moment gecontroleerd worden, u krijgt hier tijdig bericht van). Zij lieten weten dat er nog regelmatig REFLECTOREN ontbraken. Als het binnenkort langer donker is, is dit wel iets om in het oog te houden voor de veiligheid van de fietsers.

Op woensdag, 28 september 2022, gaat de scholencross van de gemeente Wijnegem door.
Wil je de kinderen graag komen aanmoedigen, dan ben je welkom in het park van Wijnegem.
Om de wedstrijden vlot te laten verlopen, vraagt de organisatie dat toeschouwers gaan staan tussen de villa en het parcours.
Ouders, die als vrijwilliger (bv. voorloper) die ochtend mee willen helpen op het terrein, mogen dit nog steeds telefonisch (03/353.11.30) of per mail laten weten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan geef ik dit door aan de organisatie.

 

 

Uurschema Scholencross 28 september 2022

3e leerjaar: Meisjes 9.10 u., Jongens 9.20 u.

Prijsuitreiking 3e leerjaar

4e leerjaar: Meisjes 9.30 u., Jongens 9.40 u.

Prijsuitreiking 4e leerjaar 

2e leerjaar: Meisjes 10.00 u., Jongens 10.10 u.

Prijsuitreiking 2e leerjaar

1e leerjaar: Meisjes 10.20 u., Jongens 10.30 u.

Prijsuitreiking 1e leerjaar 

5e leerjaar: Meisjes 10.50 u., Jongens 11.00 u.

Prijsuitreiking 5e leerjaar

6e leerjaar: Meisjes 11.10 u., Jongens 11.20 u.

Prijsuitreiking 6e leerjaar 

 

Alle leerlingen brengen een drinkbus, gevuld met water, mee. De kinderen komen die dag in sportieve outfit, met sportschoenen voor buiten naar school. Tijdens het lopen doen we onze turn-t-shirt met logo van de school aan.

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem