Beste ouders en kinderen

Wat vliegt de tijd… de eerste schoolmaand is alweer voorbij!
Er zijn al verschillende activiteiten geweest in de klas en buiten de school. Neem zeker eens een kijkje op onze website bij de “Foto’s en Blogs” van de verschillende klassen in de lagere school en de kleuterschool!

We maken er een lang weekend van... maandag 3 oktober 2022 hebben alle leerlingen en kleuters een extra dagje vrij, want het is een facultatieve verlofdag.

Dinsdag, 4 oktober 2022, gaan de leerlingen van het derde en vierde leerjaar en de rode kleuters zwemmen. Denken jullie aan een aanpassende zwemshort voor de jongens en een zwembrilletje!

Op 17 oktober 2022 komt de schoolfotograaf. Wie al aan het zoeken is welke outfit het mooist zal zijn voor die foto’s, willen we laten weten dat de achtergrond er als volgt zal uitzien:

 

 

 
 

Nieuws uit de kleuterschool 

Volgende week beginnen we te leren over het bos. We gaan kennis maken met alle bomen met zijn vruchten. En wat leeft er nog allemaal in een bos ? Komen we veel bosdieren tegen? Zien we een snel vluchtend eekhoorntje of horen we de zang van verschillende vogels? Het wordt vast een hele ontdekkingstocht.

Op
donderdag 6 oktober 2022
gaan we met goede laarzen of waterdicht schoeisel, een warme jas die tegen een stootje kan en een handig tasje of mandje aan de slag. We wandelen, ontdekken en spelen dan in het park. We hopen op droog weer, maar enkele regendruppels houden ons niet tegen !

 
 

Nieuws uit de lagere school

In het eerste leerjaar zijn we getallen aan het splitsen. Graag een klein doosje (vergelijkbaar met het letterdoosje) meegeven om de splitskaartjes heen en weer te nemen, zodat ook thuis kan geoefend worden.

De herfst is in het land en de verwarming draait alweer. Op basis van de CO²-metingen verluchten en ver we onze klassen. Hierdoor staan de ramen ook op koudere momenten nog open. Graag je kind(eren) een extra dikke trui (fleece) of bodywarmer mee te geven, die ze in de klas kunnen laten hangen om te gebruiken als het wat frisser is.Tijdens onze lessen werken de kinderen van het derde t.e.m. het zesde leerjaar op school met chromebooks en daarbij horend Google for education. Om vlot te kunnen inloggen en zelfstandig aan te slag te gaan, creëerden we voor iedere leerling vanaf het 3de leerjaar een e-mailadres van de school. Vrijdag bezorgen we u per brief de gegevens van uw kind(eren).

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem