Beste ouders en kinderen

Nog een weekje en dan zitten de eerste twee maanden van dit schooljaar er alweer op en kunnen we even uitblazen in de herfstvakantie.

Afgelopen maandag hebben we op school foto's van uw kind gemaakt. Vrijdag krijgt uw kind een brief mee met een code om online de schoolfoto’s te bekijken en bestellen. Als u bestelt vóór 3 december 2022 worden de foto's voor de kerstvakantie op school geleverd en betaalt u hiervoor GEEN verzendkosten.

Voor de kleuters en leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar:
Wie wil meedoen met SportSNACK “De Heldenklas”?

heldenklas 

Als je zoon of dochter in de kleuterklas, het 1ste, 2de of 3de leerjaar zit en zin heeft om na school nog wat aan sport te doen, dan is “De Heldenklas” misschien wel iets voor hem of haar?

Enkele juffen en meesters van onze school engageren zich voor deze reeks omnisport in de sporthal van 16 tot 17 u. op volgende dinsdagen: 8, 15, 22, 29 november en 6 december 2022.

Samen met de begeleidende juf of meester gaan de kinderen naar de sporthal.
Wie op internaat verblijft, wordt om 17 u. terug daarheen gebracht.
Wie in de naschoolse opvang blijft na 17 u., wordt tot aan de Wolk gebracht.
Kinderen kunnen ook opgehaald worden aan het sportcentrum.

Is de interesse van uw zoon of dochter gewekt, aarzel dan niet om in te schrijven via volgende link, want de reeks start volgende week.

Nog even en de Sint komt weer naar ons land. Raad Lokale Economie Wijnegem en Sinterklaas werken elk jaar goed samen.  Om de intrede van de Sint extra feestelijk te maken geven zij kinderen de kans om élke vraag die op hun lippen brandt te kunnen stellen. Geef je vraag in via volgende link: https://forms.gle/maFi8mJYKCMA3tXW6 en laat ons weten wat jij altijd hebt willen vragen!
De Raad voor Lokale Economie kiest er enkele vragen uit die gesteld zullen worden aan de Sint op het marktplein op woensdag 2 november 2022. De winnende vragen worden bovendien beloond met een ticketje op de boot.

Misschien brengt de Sint wel wat nieuw spelmateriaal voor de speelplaats? Uiteraard mogen jullie ook zelf springtouwen, rekkers, loopblokken, … meebrengen van thuis om je tijdens de speeltijd te amuseren!

Op dinsdag 18 oktober 2022 zat de schoolraad voor het eerst samen dit schooljaar. Het verslag van deze vergadering vinden jullie terug op onze website.

 


 

Nieuws uit de kleuterschool 

De stippen, strepen en vlekken zijn goed zichtbaar in onze klassen. We kunnen er veel over leren. De kleuren van de stippen herkennen, stippen tellen, strepen meten, onze fantasie loslaten op de verschillende vlekvormen, ... We zullen volgende week verder op ontdekking gaan.

Op dinsdag 25 oktober 2022 gaan de oudste kleuters in de namiddag in de namiddag te voet naar ‘t Gasthuis en wonen daar in de theaterzaal de schoolvoorstelling ‘En Nu?’ bij. Hiervoor komt 7 euro op de schoolrekening. Voor de veiligheid op straat brengen onze kleuters een fluohesje mee om aan te doen.

 

 

Nieuws uit de lagere school

Op maandag, 24 oktober 2022 gaan de leerlingen van het eerste leerjaar in de namiddag te voet naar ‘t Gasthuis en wonen daar in de theaterzaal de schoolvoorstelling ‘En Nu?’ bij. Hiervoor komt 7 euro op de schoolrekening. Voor de veiligheid op straat brengen onze leerlingen een fluohesje mee om aan te doen.

Op vrijdag, 28 oktober 2022 gaan de leerlingen van het vijfde leerjaar in de voormiddag op Herfstwandeling in het Rivierenhof. Zij doen aangepaste kledij en schoeisel aan en brengen hun fiets mee.

Vrijdag 28 oktober 2022 krijgen de leerlingen van de lagere school hun “Herfstrapport” mee naar huis.

 

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem