Beste ouders en kinderen

Na de vakantie starten we dadelijk met een korte week, want het is vrijaf voor de kleuters en leerlingen op vrijdag 11 november 2022 (Wapenstilstand).

 

 

 

Zoals jullie van het oudercomité gewend zijn, organiseren zij dit jaar opnieuw hun:
Mandarijn - Speculaas – MarsepeinSLAG!


Voor 5 euro krijg je:
1 ruime kilogram mandarijntjes
of 250 gram marsepein 50/50
of 4 speculaasjes van +/-15cm gebakken door de Wijnegemse bakker Pane&Picasso.
Klinkt heerlijk, niet?

Bestellen kan via dit online formulier. In de boekentas van uw kind(eren) zullen morgen ook strooibriefjes meegegeven worden.
De bestellingen kunnen geplaatst worden tot maandag 14/11/2022 en komen mee naar huis op vrijdag 2/12/2022. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt u per mail een overzicht en een uitnodiging tot betaling.
Alvast op voorhand bedankt voor al jullie bestellingen!

 

 

 

Onze school doet mee aan het project “Helm Op Fluo Top!”

Dit jaar verloopt het een beetje anders, want ook “Helm op, Fluo top!” gaat de digitale tour op. We sparen niet meer met stickertjes op kaarten, maar online.

Wat het belangrijkste blijft, is dat uw zoon of dochter veilig naar school komt. Vergeet dus de fluohesjes en fietshelmen niet!

 

 

 

heldenklas 

Zit jij in onze kleuterklas, het eerste, tweede of derde leerjaar en wil je na school nog wat sporten?

Dan is SportSNACK iets voor jou!

Schrijf je dan snel in via deze link

 

De gemeente vroeg om volgende melding te doen over wegenwerken na de vakantie:
”Stokerijstraat onderbroken van 7 t.e.m. 10 november 2022.”
Meer info vinden jullie in de brief die samen met deze nieuwsbrief wordt verstuurd.

Aansluitend willen we nog een keer een oproep doen: op maandagochtend en vrijdagnamiddag is de parking van het internaat enkel voorbehouden voor de ouders van interne leerlingen. Als u met de auto komt, gelieve dan te parkeren op de parking van het zwembad of (waar toegelaten) langs de straatkant.
 

Nieuws uit de kleuterschool 

...

 

 

Nieuws uit de lagere school

De leerlingen van het tweede leerjaar zijn de maal- en deeltafels aan het leren in de klas en om die thuis te kunnen oefenen hebben ze een 2 kleine doosjes nodig om de maal- en deeltafelkaartjes in te bewaren.

Op dinsdag 8 november 2022 gaan de leerlingen van het tweede leerjaar in de namiddag te voet naar ‘t Gasthuis en wonen daar in de theaterzaal de schoolvoorstelling ‘En Nu?’ bij. Hiervoor komt 7 euro op de schoolrekening. Voor de veiligheid op straat brengen onze leerlingen een fluohesje mee om aan te doen.

Nu het weer weer kouder wordt, wordt er na de vakantie ’s middags warm water uitgedeeld in de refter. Wie wil kan een theezakje of een oplossoepje of -chocomelk (enkel poedertjes, geen pasta's of noodles) meebrengen in een zakje. De leerlingen brengen hiervoor ook zelf een beker en lepeltje mee.

De turnzakjes worden morgen mee naar huis gegeven, zodat de sportkleren gewassen kunnen worden. Vergeet na de vakantie rapport en turnzak niet mee terug te brengen!

 

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem