Beste ouders en kinderen

Dinsdag, 29 november 2022 gaan we zwemmen met de rode kleuters en de leerlingen van het derde en vierde leerjaar.  Denk zeker bij het maken van je zwemzak aan de regels voor zwemkledij: een aansluitende zwembroek, exclusief ontworpen om te zwemmen, een badpak of bikini.    Vergeet ook je zwembrilletje niet!
Om vlot te kunnen zwemmen, dragen leerlingen met lange haren hun haar in een staart.

Nog een dikke maand en het jaar is alweer om.   Nieuwjaar is de dag waarop volgens onze traditie een nieuwjaarsbrief wordt voorgelezen.  Om deze traditie voort te zetten, kunnen jullie vrijblijvend brieven bestellen (€0,80 per brief). 
Vrijdag krijgen alle kinderen een strookje mee om deze bestelling door te geven (gelieve dit ten laatste op dinsdag 6 december 2022 aan de klasleerkracht te bezorgen). 
Deze aankoop komt op de schoolfactuur.

Op vrijdag 2 december 2022 zullen we de bestellingen van de mandarijn – speculaas – marsepeinslag van het oudercomité met jullie kinderen mee naar huis geven.

Nog even ter herinnering voor wie het uit het oog is verloren...
Wie graag in de kerstvakantie de schoolfoto’s van de kinderen heeft om uit te delen tijdens de feestdagen, bestelt best vóór 3 december 2022 via de code op de brief die jullie meekregen.  Dan worden de foto's voor de kerstvakantie op school geleverd en betalen jullie hiervoor geen verzendkosten.

We kijken al even vooruit...
... op maandag 5 december 2022 hebben de kleuters en leerlingen van de lagere school een vrije dag.  De juffen en meesters hebben dan een pedagogische studiedag.

... over een maandje hebben we twee weekjes kerstvakantie.  Hebben jullie ook zo'n zin in een leuke en leerrijke vakantie? Daarvoor kunnen we wij  jullie de wintercollectie speel- en leerboeken van Uitgeverij Averbode aanraden. Ze bevatten toffe verhalen, spellen, knutselwerkjes, raadsels ... Perfect voor uren fun op winterse dagen!  

Per stuk kosten ze slechts 7,95 euro. Voor maar 7,95 euro extra koop je zelfs een voordelig pakket met een speel- en leerboek boordevol oefeningen. En ze worden gratis thuisgeleverd! Bestel ze eenvoudig online via de webshop: www.uitgeverijaverbode.be/speelleerboeken

Gebruik bij je bestelling zeker onze unieke schoolcode A60993 als promotiecode. Zo krijgt onze school ook een leuk extraatje. 😉

 

 

 

Nieuws uit de kleuterschool 

We sluiten de kleurenperiode af met een spetterend kleurenfeest. Dankjewel aan al de mensen die zoveel moeite deden om hun kleuter telkens in de juiste kleur naar school te sturen. Dit geeft een leuk samenhorigheidsgevoel.

Volgende week gaan we ons natuurlijk voorbereiden op de komst van de Sint. We zullen de leuke kindertraditie weer goed leren kennen. We spelen het hele gebeuren na met onze mini-sint- en pietenkostuums. We leren hoe je een schoen moet zetten, met daarin wat lekkers voor het paard, een drankje of koekje voor Sint en Piet, een emmer water voor 'Slechtweervandaag'. We knippen en plakken mooie speelgoedcollages. We maken een echte stoomboot. De verschillende smaken van al dat lekkere snoepgoed ontdekken we zeker ook. Kortom, het wordt weer een zalige sinterklaastijd met als hoogtepunt het bezoek van de Sint in onze school.


 

 

Nieuws uit de lagere school

Woensdag 23 november verdiepten de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar zich in: “Wat is er aan de hand in Viesvuilland ??”.  Ontdek hoe zij leerden over sorteren en recycleren!

 

Volgende week vrijdag maken we op school alles klaar en hopen dat de Sint in het lange weekend langs komt met iets leuks en lekkers.

In het eerste en tweede leerjaar knutselen ze zelf een schoen, in de andere klassen mogen ze een schoen meebrengen of kunnen ze een turnpantoffel zetten.

 

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem