Beste ouders en kinderen

 

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2022!

We zijn blij dat dit trimester ‘gewoon’ verlopen is en corona niet teveel roet in het eten heeft gestrooid.  Aan alle zieken wensen we heel veel beterschap en we hopen iedereen gezond en wel terug te zien op maandag 9 januari 2023.

 

kerstkaart2223B

 

Onze keukenrollen om te knutselen zijn bijna op.  Kunnen jullie tijdens de vakantie deze rollen verzamelen om onze voorraad terug aan te vullen a.u.b.?

 

De ineters die geen abonnement namen, krijgen nog een factuur mee naar huis.  We willen jullie eraan herinneren dat enkel de betalingen voor het middagtoezicht van 2022 die we ontvangen vóór 1/01/2023 mee op het fiscale attest voor kinderopvang komen.

 

Dinsdag, 10 januari 2023 gaan we zwemmen met de rode kleuters en de leerlingen van het derde en vierde leerjaar.  Denk zeker bij het maken van je zwemzak aan de regels voor zwemkledij: een aansluitende zwembroek, exclusief ontworpen om te zwemmen, een badpak of bikini.    Vergeet ook je zwembrilletje niet!

Om vlot te kunnen zwemmen, dragen leerlingen met lange haren hun haar in een staart.

 

luizen
Het kriebelt weer op heel wat hoofdjes op school.
Willen jullie in de vakantie met de nat-kam-methode de haren van jullie kind(eren) nog eens een keertje checken en behandelen indien nodig a.u.b.?

Vergeet daarbij ook niet de mutsen, sjaals, borstels,…

 

 

 

 

 

Nieuws uit de kleuterschool 

We hebben het eerste trimester afgesloten maar kijken ook reeds vooruit naar wat ons na de vakantie zal bezig houden. Nu de donkerste dagen voorbij zijn en de winter zijn intrede deed, gaan we leren over het koudste seizoen: WINTER. We zullen het hebben over de weerselementen die we in de winter kunnen ervaren. (Hopelijk helpt de weerman ons een handje) . We bekijken ook welke typische kledingstukken we dragen bij deze wintertemperaturen. We gaan sjaals meten en we gaan wanten sorteren. We kunnen iets laten bevriezen (buiten of in diepvries, afhankelijk van het weer). We denken ook aan de vogeltjes die blij zijn met een beetje extra eten. Hopelijk worden het echte winterdagen !

 

 

Nieuws uit de lagere school 

De turnzakjes worden mee naar huis gegeven, zodat de sportkleren gewassen kunnen worden.  Vergeet na de vakantie je turnzak niet mee terug te brengen!

 

 

 

Vriendelijke groeten
directie en lerarenteam Don Bosco Wijnegem